Most húsvétkor próbáld ki az ínycsiklandó meggyes sült sonkát!

meggy,sonka,húsvét,vörösbor,recept,húsvét 2020 Forrás: Éva magzin, Puskás Erzsi
Hogy micsoda? Meggyes sonka húsvétra? Egészen komolyan mondjuk, zseniális az íze!

Oké, talán nem egyből a konzervatív ízlésű rokonoknak kéne feltálalnod, de ha benned megvan a kísérletező hajlam, nem vállalsz nagy kockázatot a következő recepttel. Finom lesz!

Hozzávalók:
főtt sonkaszeletek
2-3 evőkanál vaj

A szószhoz:
2 bögre fagyasztott meggy
1/2 bögre száraz vörösbor
2 evőkanál barna cukor
1 evőkanál narancslé
1 fahéjrúd
1 csipet só

Az elkészítés módját a kép alatt találod!

meggy,húsvét
Forrás: Éva magazin / Puskás Erzsi

1. Sonkából próbálj hagyományos pácolásút választani, akár tarja, csülök, paraszt-, darabolt vagy kötözött sonkát veszel. Érdemes egy éjszakára beáztatni. Öntsd le az áztatóvizet, és friss vízzel rakd fel főni. Tehetsz mellé vöröshagymát, fokhagymagerezdeket, babérlevelet, szemes borsot. A főzésnél mindig ügyelj arra, hogy a főzőlé lepje el a sonkát. A levet érdemes lefagyasztani, mert remek alapul szolgál megannyi ételhez.

2. A főtt sonkaszeleteket süsd át a vajon.

3. A bort a cukorral, a fahéjjal és a sóval együtt tedd fel a tűzre és forrald vissza a felére, majd keverd hozzá a meggyet. Egyet még forralj rajta és kész.

4. A meggyet kanalazd rá az átsütött sonkaszeletekre. Friss retekkel, rukkolával kínálhatod.

Plasztikmentes húsvét: négy természetbarát ötlet - katt a galériára!