Sia elmeséli, hogyan védte meg a tinédzser táncoslányt Harvey Weinsteintől

sia, maddie ziegler, Forrás: Getty Images
Emlékeztek a bakfislányra, aki egyen-szőke parókát viselt Siával annak videoklipjeiben? Az ausztrál énekesnő most érdekes adalékokról rántotta le a leplet.

Sia állítása szerint egyszer megakadályozta, hogy a vele rendszeresen dolgozó tinédzser táncoslány, Maddie Ziegler felszálljon egy repülőgépre, amelyen Harvey Weinstein akarta őt utaztatni.

A 44 éves énekesnő egy rádióinterjúban mondta ezt, amelyben részletesen beszélt kapcsolatáról Maddie-vel. A kislány először az ő 2014-es Chandelier című videójában bukkant fel, 12 évesen és Sia, mint most elmondta, „testőrként” védte a lányt.

„Attól a pillanattól, hogy először találkoztam Maddie-vel, erős vágyat éreztem, hogy megvédjem őt. Közben az volt a vicc, hogy nem akartam híres lenni, mégis bedobtam ezt a gyereket a reflektorfénybe. Ő ezt mondta nekem: ‘Ne hülyéskedj, én már híres voltam addigra. És az is akartam lenni.’ Én meg:

Tudod, hogy bármikor leállíthatod ezt, ugye? Ha ki akarsz szállni, elintézem, hogy kiszállhass. És akkor normális ember lehetsz újra.

Ziegler azonban táncolni és szerepelni akart, így aztán Sia úgy volt vele, hogy „ahhoz, hogy biztonságban tudhassam, jó útnak tűnt, hogy projekteket gyártok számára és tovább dolgozunk együtt.” A közös munka azóta is tart: nemsokára a Music című zenés filmben lesznek együtt láthatók.

De hogy jön ide Weinstein?

Sia azt is elmondta az interjúban, hogy többször segített a táncoslánynak és édesanyjának, amikor megpróbálták eldönteni, milyen munkát vállaljon el és milyet ne. „Egyszer megakadályoztam, hogy felszálljon egy repülőgépre, amire Harvey Weinstein akarta felültetni – mondta. – Voltak pillanatok, amikor a rálátásomon múlt, hogy mi történt Maddie-vel… Ez egy igazán gusztustalan eset volt.”

Egész pontosan az történt, hogy amikor Weinstein meginvitálta Zieglert a repülőgépre, Sia azt mondta a lány édesanyjának: „Légyszi ne, ne, ne, ne, ne.”

Weinsteinről 2017-ben tudta meg a világ, hogy nőket molesztált; azóta több mint száz nő vádolta meg hasonlóval. Most 23 éves börtönbüntetését tölti szexuális bűncselekményért és harmadrendbeli nemi erőszakért.

Egyébként így néz ki Maddie most, 18 évesen:

Sajnáljuk, de a tartalmat időközben eltávolították az Instagram-ról.

Ezt láttad már? Sia paróka nélkül: