Shakespeare dráma whiskyvel

whisky,scotch,shakespeare,idrinks,alkohol Forrás: pixabay/felix_w
Dramozz drámázás közben! Nos, inkább ne te drámázz, de egy William Shakespeare dráma délután mellett jól jöhet egy finom whisky. A halhatatlan szereplőknek kijár egy korty, azaz egy dram ital az alakításukért és neked is.

Ismerjük hát meg a dramot, a legismertebb karakterek közreműködésével.

Dram - da -dam!

A dram rugalmas mértékegység a whisky tudományában.

Egy Skóciában született kifejezés, ami a kitöltött whiskyre utal, és körülbelül 2.5 cent. Amerikában például egy unciányi folyadék egy-nyolcad része.

Országonként eltérő. Írországban 3.5 cent, Amerikában is egy negyed gill, de az angoloknál a pincér döntése, hogy 2.5 vagy 3.5 cent dram kerüljön felszolgálásra.

Európai, metrikai rendszer alapon: a németeknél egy ilyen shot 2 cent, de whisky esetében 4 centet szolgálnak fel. Franciaországban 3 centet jelent, ahogy Európa legtöbb részén is.

Egyéni definíciója: az a mennyiség, amennyit kitöltünk egy Glencairn pohárba. Ez a vérprofi whisky-seknek a stiff.

A dram egy jó korty scotch. Jöhet egy hörpintés dram a drámásoknak? Kínáljuk meg kedvenc karaktereinket!

idrinks,dram,scoth,whisky
Forrás: idrinks.hu
Shakespeare dráma whiskyvel

Hamletnek egy Ardmore Legacy whisky-t!

Íme, így hangzik Hamlet keserves panasza:

Kizökkent az idő; ó kárhozat! Hogy én születtem helyre tolni azt!”

Nagybátyja megölte édesapját, majd miután megjelenik atyja szelleme, megtudja tőle a szörnyű titkot; neki kell átvennie az árnyvilági bosszút, és meg kell ölnie Claudius bácsikáját!

Adjunk neki Ardmore Legacy whisky-t, mert igazán ráfér! Egy kóstolás felszabadítaná sötét gondolatait.

A whisky fűszeres, tőzeges füstössége mézzel felidézi a dán udvar vészjósló ómenjét. Zamata édes vaníliás, tölgyes aromákkal.

Az ital ízét 4 jégkő fokozza, szóval ettől még Hamlet is lehiggadna!

Kalibán viharos whisky-je

A félig ember, félig szörnyeteg Kalibán egy szigetet örököl boszorkány édesanyjának halála után. A szigetre vetődő Prospero és húga, Miranda mindent megtesznek, hogy megszelídítsék a vadat, de a barbár lény erőszakkal akar bánni Mirandával, és bosszúvágy vezérli Prosperohoz.

A vadságra szükséges egy dram Talisker Storm whisky! A füstös, borsos, fűszeres és tölgyes karakter még Kalibán száját is csókra húzza majd!

Szenvedélyes Othellónak Passion whiskyt!

A szaracén hadvezér, a csatamezők réme, aki hősiességével megmentette a velencei köztársaságot. A szenátor lánya, Desdemona titokban hozzámegy a daliás katonához. Altisztje, Jago azonban felszítja a harag tüzét, és Othello megfojtja szerelmét. Feleszmélésekor magával is végez.

„A zöldszemű szörny csak kacag az étken, amelyből él” - írja William a féltékenység démonáról. A trópusi Passion whisky édes a yuzu és maracuja gyümölcsök frissességével.

Ettől még Othello is visszabillenne a szerelmi egyensúlyba! Szerinted, kinek kell még segítség?

Te mivel kínálnál? Szerezz be whisky-t az iDrinks-től! Ez aztán a drámai dram!