Secondhand Szeptember - Mire figyelj ha másodkézből vásárolsz

Borítókép: Secondhand Szeptember - Mire figyelj ha másodkézből vásárolsz Forrás: Saját (Földi Barbara)
Szeretnél eladni? Vagy épp használt termék vásárlásán töröd a fejed, de sose mertél belevágni. Össszegyűjtöttük Neked, mikre érdemes figyelni. Hamar belefogsz rázódni!

A secondhand szeptember kezdeményezés főleg ruhák vásárlására vonatkozik a közösségi médiában.

Annyit tesz ez, hogy szeretnék felhívni arra a figyelmet, hogy mennyire jól megoldható a ruházkodás másodkézből is.

Én most azt gyűjtöm össze nektek 3+1 pontban, hogy mikre kell figyelni használt termékek adásánál és vételénél, így nem érhet meglepetés. Bátran hihettek nekem, mert egy bolhapiac tőszomszédságában lakok (igen, sajnos túl közel) és több évnyi tapasztalatom van használt termékek adásában és vételében - az online térben is.

1. Vizsgáld meg alaposan!

Bármit is veszel, legyen az ruha vagy elektronikai cikk győződj meg róla, hogy olyan állapotban van ami megfelelő és még sokáig tud téged is szolgálni. Sokszor előfordul, hogy ugyan csak 1 kép van fent az online oldalon ahonnan venném, de írok az eladónak és legtöbbször készségesen segítenek és küldenek még képet vagy adnak extra információt.

2. Tájékozódj!

Mielőtt bármit is veszel használtan, nézz utána, hogy az adott márka milyen jellemzőkkel bír. Esetleg keress eleve egy olyan márkát vagy céget, akiről tudod, hogy megbízható termékeket hoz forgalomba, vannak alkatrészei amiket tudsz cserélni ha meghibásodna. Akárcsak a termékről, az eladóról is érdemes tájékozódni, mert sajnos ebbe is bele lehet futni – hogy az eladó nem megbízható.

3. Próbáld ki!

Az online vásárlások esetében ez nehézkés, de nem lehetetlen! Szánj rá időt, mert ha jót választasz, akkor valóban pénzt és időt spórolsz, amivel nem csak magadat, de a bolygót is támogatod. Én nagyon szeretek bolhapiacra járni, ott már nagyon sok árus fel van készülve ilyen kérésekre és tudnak is segíteni. Az adományboltokba is olyan termékeket vesznek be, amik működnek és ki lettek próbálva előtte. Természetesen neked is tesztelni kell mielőtt elhozod.

3 + 1. Alkudj!

Ez a kedvenc pontom! Alkudni ér! Anélkül nem is lenne vásár a vásár. Azt hiszem Édesapámtól örököltem, mert nála jobb alkudózót nem ismerek. Bár másoktól azt hallom én se vagyok semmi. Az alkudozás is egy része a vásárlásnak, természetesen mindenki eldöntheti él-e ezzel a jogával. A keleti kultúrákban a bazárokban megsértődnek, ha valaki nem alkuszik, hiszen ott ez a kultúra szerves része.

A használt termékek vásárlása az egyik legjobb módja annak, hogy a körforgásos gazdaság működhessen és jól járjon a vásárló, az eladó és még a bolygó is, ahol élünk.

Nézzetek szét a galériában, milyen szuper megoldások vannak arra, ha szeretnénk újjávarázsolni a tárgyakat magunk körül.