3 különleges sangria recept tavaszimádóknak
Az elnevezés maga a spanyol sangre szóból ered, ami vért jelent. Ezzel fejezték ki talán a legpontosabban, mi is adja ennek a különleges koktélnak az alapját. Nem más, mint a jó minőségű vörösbor. De ha nagyot szeretnénk villantani a barátaink előtt, és egy látványos és különleges itallal szeretnénk elkápráztatni őket, érdemes az alaprecepten csavarni egyet. Lássunk hát 3 rendhagyó és különleges sangria mixet, amely bármelyik tavaszi esténk tökéletes kiegészítője lehet.
1. Piros bogyós sangria
A jó sangria alapja minden esetben a jó minőségű bor – ezen a ponton nem is érdemes alkudoznunk. Egy palack vörösborhoz keverjünk fél liter szénsavas ásványvizet, pár evőkanál cukrot vagy édesítőt az ízlésünknek megfelelően. Szórjunk bele egy kevés fagyasztott erdei gyümölcsöt, friss epret és almaszeleteket, adjunk hozzá egy csipetnyi málnaszörpöt, pár csepp lime-ot, és voilá! Már kész is a piros bódulat.