Ropogós tofu, mártogatóssal

Borítókép: Ropogós tofu, mártogatóssal
Rántva minden jobb, állítják sokan. Én ezzel ugyan vitatkoznék, de abban egyetérthetünk, hogy a most következő ételnek bizony tényleg nagyon jól áll a ropogós bunda.

Tofut legtöbbször ázsiai ételekben, valamilyen szósszal nyakon öntve fogyasztunk, és csak ritkán jut eszünkbe kirántani.

Ennek a receptnek ráadásul az a trükkje, hogy nem bő olajban sül a tofu, hanem sütőben, és ha állati tej helyett növényit használsz hozzá, még vegán módon is készülhet. A tofut aztán eheted snackként valamilyen mártogatóssal, bbq-val, ketchuppal, szójával vagy akár ázsiai mogyorószósszal is, de salátához, és rizshez is fogyaszthatod. Mi több pitába vagy tacóba is belepakolhatod.

tofu,recept,rántott tofu,mártogatós
Forrás: Getty Images
Ropogós tofu, mártogatóssal

Hozzávalók

  • 200 g szilárd tofu
  • nedves keverék
  • 100 ml szójatej (vagy sima tehéntej)
  • 1/2 citrom leve
  • 50 g zsemlemorzsa
  • 2-3 ek. porélesztő
  • 1/2 tk. piros paprika
  • 1/2 tk. fokhagyma por
  • bors

Elkészítése

  1. Melegítsd elő a sütőt 230 ° C-ra.

  2. Keverd össze a nedves, majd a száraz hozzávalókat két külön tálban.

  3. Vágd fel a tofut falatnyi kockákra, majd forgasd át őket a tejes keverékben és hagyd pár percig, hogy benne ázzanak – így nem fognak kiszáradni sütés közben.

  4. Ezután forgasd meg őket a zsemlemorzsás keverékben úgy, hogy mindenhol jól bevonja őket a bunda, majd terítsd szét a kockákat egy sütőpapírral kibélelt tepsiben.

  5. Félidőben átforgatva, süsd őket arany barnára 20-30 perc alatt,.
Forrás: Éva magazin
Éva mentes konyhája

Zöldséges mártogatósok, amit érdemes kipróbálni ehhez a ropogós tofuhoz