Rögzítéstechnikai megoldások

rögzítéstechnika,gipszkarton,vasműszakibolt
Forrás: vasmuszakibolt.hu

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

A

A következő cikk elsősorban nem a szakemberekhez szól, hanem az otthoni barkácsolókhoz. A szerelési, építési, barkácsolási tevékenységek elengedhetetlen eszközei a különböző kötőelemek. A kötőelemek azok, amik összetartják az alkatrészeket, és nem is engedik szétesni a kész művet. Az alábbiakban a rögzítéstechnikai elemekről írunk részletesebben.

Csavarok

A csavarok aprócska, mégis létfontosságú kötőelemek. Csavarok tartják össze a szerkezeteket, nélkülük nem lehetne tökéletesen kivitelezni az illesztést és a rögzítést sem. Ezek az elemek egyszerű gépek és erőátviteli eszközök. Számos csavar létezik, laikusoknak sokszor nehéz is megtalálni a megfelelőt.

A leggyakrabban használt csavartípusok a következők:


Gipszkarton csavar: gipszkarton rögzítésére használatos. Lehet fa- vagy fémmenetes típusú. A fémmenetes önfúró változatban is elérhető.Faforgácslap csavar: a leggyakrabban használt csavartípus. A rögzítés szempontjából fontos, hogy a megfelelő méretű és csavarfejű darabot használjuk. Metrikus csavar: a különböző csavarokat csoportosítják menetük szerint is. A metrikus menettel ellátott kivitelek ellenbiztosításához anyacsavar szükséges. Tokrögzítő csavar: ajtók, ablakok rögzítésére használják. A szakemberek különösen szeretik használni, mert kialakításuknak köszönhetően nincs szükség debülre és ez jelentősen megkönnyíti a munkájukat.

A csavarokat csoportosítják fejforma, menet, szilárdság, bevonat, anyag szerint is, de a felsorolás közel sem teljes. Javasoljuk, hogy a munkálatok megkezdése előtt keressenek fel egy szaküzletet, ahol megbízható tájékoztatást kapnak.

Anya, alátét

A csavarok mellé szükség van a biztos tartás érdekében anyára is, valamint az egyenletes teherelosztás miatt alátétre is. A csavar, az anya és az alátét együtt alkotják a csavarkötést.

Tiplik

A csavarok stabil rögzítéséhez szükségünk lesz tiplire, vagy más néven dübelre. A tipli betonba, téglába és gipszkartonba is beüthető. Többféle méretben és színben kaphatók. Érdemes otthon tartani belőle, mert ha valamit fel kell fúrni, szükség lesz rá.

Szeg, szegecs

A szeget más anyaghoz is használhatjuk, például nagyon hasznos, ha fával dolgozunk és nincs szükség nagy tartóerőre. A szegecs inkább a gépiparban használatos, de fontos kötőelem.

További kötőelemek: karabinerek, karikák, kampók, pántok, zsanérok, bútorakasztók.

A repedéseket, réseket ragasztóval, tömítőanyagokkal, purhabbal és szilikonnal lehet kijavítani.

A VasMuszakiBolt.hu webáruház csavar részlegén mindent megtalál, amire otthoni munkája során szüksége lehet! Annak érdekében, hogy ne vesszen el a csavar rengetegben, kérje a szakértő munkatársak segítségét!

vasmuszakibolt.hu

Tovább olvasok
Kép
Napi 1000 új koronavírus-fertőzött van és bakker nem veszik fel a maszkot...

Három példát hoztam, csupán erről a hetünkről, emberek, de leginkább (sajnos) szülők maszkviselési szokásairól, ami egyszerűen tökre kiakasztott. Mert hogy az leginkább nem létezik.

Kép
Boldog születésnapot nekem is! Ma tízéves a kislányom

Éppen most fizettem ki a kislányom születésnapi tortáját. A küldetés sikerült, elintéztem: „rekettyést” kért a tetejére. Amikor elmondta, meghűlt bennem a vér, hogy mi a jóisten ez, de aztán rájöttem: túl sokat nézi a Monty Pythont. A Gyalog galoppban kér rekettyést a háromfejű lovag, hogy átengedje Arthur királyékat az erdőn.

Kép
„Az összesküvés-elméleteket a hatalom terjeszti, ami példátlan"

A politikával, a szexszel, a technológiával vagy a nőkkel kapcsolatos összeesküvés-elméletek sok mindent elárulnak egy társadalom állapotáról – írja a BBC. – És segítenek is abban, hogy orvosolhassuk a problémákat.

Kép
„Tizenöt voltam, és várandós." Timi igaz – és boldog – története

Timi 13 évesen ismerte meg szerelmét, 16 évesen szülte meg első gyermeküket. Mindezt a környezete akarata ellenére. Megbánta? Egy percig sem! 24 évesen boldogabb, mint valaha, hiszen van egy gyönyörű családja és előtte az egész élet!

Kép
Hackeld meg az agyad és élj boldogabb életet

A Google naptárjában félórás pontossággal osztja be az idejét, majd a nap végén a valósághoz igazítja a korábbi terveit. Így előrefelé tervez, visszatekintve naplót ír. Színkódokkal különbözteti meg a munkát, a jövőbe való befektetést, a társasági életet, az énidőt. Mégsem feszes és görcsös, sőt, lazán mond jó dolgokat. Az Éva Psziché Est vendége lesz szeptember 24-én Molnár Ádám szoftver architekt, boldogságkutató.

Kép
Egy nő és három férfi: szerelmi négyszög, sok röhögéssel a Radnótiban

A Radnóti színház új darabjától épp azt kapja a néző, amire ezekben a bizonytalan napokban szüksége van: felhőtlen szórakozást. A Csapodárok klasszikus commedia dell’arte, 21. századi átiratban.

Kép
Kislánykoromban senki sem szólt, hogy ennyi fájdalmat hoz az élet – még szerencse

Amikor kicsi voltam, nem gondoltam volna, hogy az élet ennyi fordulatot, veszteséget és fájdalmat hozhat. De nem volt más választásom, mint belekezdeni. Az viszont rajtam áll, hogy felállok-e, és hogyan a hullámvölgyekből.

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

Előfizetés

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem