Húsvéti répaleves curryvel megbolondítva
Forrás: GettyImages
A curry egzotikus ízt ad ennek az egyszerű zöldségkrémlevesnek.
Húsvéti répaleves
Előkészítési idő: 10 perc
Főzési idő: 30 perc
Hozzávalók (4 főre)
- 50 dkg répa
- 3 alma
- 1 salotta hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 6 dl alaplé
- 1 dl tejszín
- 1 kk. currypor
- olívaolaj
- só
- bors
1. Az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát futtasd meg 2 evőkanál olívaolajon. Add hozzá a felkarikázott répát és almát.
2.Öntsd fel az alaplével, sózd, borsozd és fedő alatt főzd puhára.
3. Ha elkészült, fűszerezd curryvel, öntsd fel a tejszínnel és forrald még egyszer össze a levest. Elektromos mixerrel pürésítsd. Tálalásnál díszítheted pár csepp tejszínnel és petrezselyemmel.
Szöveg Studer-Tüske Veronika