Rendezvények protokollja egészségügyi szempontok tükrében

kézmosás,biztonság,fertőzés,távolság,maszk
Forrás: horizontiroda.hu

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

A

Az influenzaszezon közepén fokozottan érdemes bizonyos egészségügyi előírásokat betartani. Bár a koronavírus országunkban egyenlőre nem okoz veszélyt, nemzetközi rendezvényre látogatva még nagyobb mértékű óvintézkedéseket ajánlunk, melyeket utazás alatt és a konferencia során is javaslunk betartani!

Alapos kézmosás

A gyakori, szappanos vízzel történő kézmosás alappillére a vírusok és baktériumok elleni védekezésnek. Fokozott fertőzésveszély esetén pedig az alkoholtartalmú kézfertőtlenítők nyújthatnak erőteljes védelmet!

Helyes tüsszentés

Tedd a kezedet a szád elé! - halljuk már gyerekként az intelmet. Azonban ha a kezünkbe tüsszentünk vagy köhögünk, utána másoknak is könnyedén átadhatjuk a bacilusokat, vírusokat, akár egy kézfogással vagy tárgyak megérintésével. A helyes módszer inkább az, ha zsebkendővel takarjuk el orrunkat és szánkat, vagy ennek hiányában alkarunkkal védjük arcunkat.

Biztonságos távolság

Amennyiben lehetőség adódik, legalább 1 méter távolságot tarts másoktól, hogy elkerüld az esetleges vírusok belégzését! Persze ez egy rendezvényen elég nehezen megvalósítható, azonban lehet szakavatott szervezők segítségét kérni az események leszervezéséhez, úgy, mint a Horizont profi csapatát, akik a protokoll betartásának elősegítésétől kezdve az egész megvalósításig kész tervekkel rukkolnak elő.

Tiltott terület: száj, orr, szem

Amennyiben fertőzött tárgyakhoz érünk, és ezek után szemünket, orrunkat vagy szánkat is megérintjük, akkor a vírus könnyen bejut a szervezetünkbe. Épp ezért, ne érintsd ezeket a területeket!

Kerüld a nyers vagy nem főtt állati termékek fogyasztását!

Az ellenőrizetlen nyers tej vagy kezeletlen étel okozhat keresztszennyeződést, mely súlyos problémákat okozhat. Külföldön vagy ismeretlen eredetű ételeknél ezt tartsd szem előtt!

Tedd fel a maszkot!

A maszk önmagában nem fog megvédeni minket a betegségekkel szemben, azonban hathatós segítség lehet a gyakori és megfelelő kézmosás protokolljával kombinálva. Kézmosás után helyezzük fel hézagmentesen a maszkot, és viselés közben sose érintsük meg. Ahogy átnedvesedett vagy mégis hozzáértünk, cseréljük ki egy újra. Fontos, az egyszer használatos maszkokat nem tudjuk többször alkalmazni. Eltávolítása hátulról történjen, utána helyezzük zárt tartályba a maszkot, és mossunk kezet!

Rendezvényre érkezve talán furcsának ítéljük az ilyen szintű védelmet, pedig pontosan akkor vagyunk figyelmesek másokkal és önmagunkkal szemben, ha az egészségügyi protokollt fontosnak ítéljük és be is tartjuk az influenzaszezon vagy más vírusos megbetegedés veszélye esetén. A gyakori kézmosás fontos lépés, és egy alkoholos fertőtlenítő alkalmazása egyáltalán nem jelenthet kellemetlenséget, hisz a legkisebb zsebben is elfér. A lényeg, hogy a rendezvény során ne feledkezzünk meg használni is a készítményt!

horizontiroda.hu

Tovább olvasok
Kép
5 szín az otthonodban, ami rossz hatással lehet az egészségedre

Otthonunk színeinek megválasztásakor a többségnek általában nem jut eszébe, hogy milyen hatásal tud lenni a szervezetünkre egy-egy szín.

Kép
Híres nők kedvenc szépségápolási szerei 7000 forint alatt

Gyakran irigykedünk a hírességeket elnézve, miközben azt mantrázzuk: oké, de nekik könnyű, van pénzük saját edzőre, plasztikai sebészre, fodrászra, sminkesre, na meg luxusmárkák szépségápolási termékeire. De vajon tényleg minden csak pénz kérdése?

Kép
A hét leggyakoribb hiba, amit egy szobanövény-tulajdonos elkövethet

Fonnyadt a növényed? Szívfacsaró látvány, főleg mostanában, amikor több időt töltünk otthon, mint valaha. Mondanom sem kell: nem érdemes feladni, van megoldás.

Kép
A férjem megmondja a tutit, pedig én csak egy ölelésre vágyom

Tegnap kiborultam egy apróság miatt. A férjem nem értette a reakciómat, és ezen még jobban kiborultam.

Kép
Nem menstruál és eredetileg legénybúcsúkra szánták – mennyi mindent nem tudtunk rólad, Barbie

Évtizedeken keresztül rengeteg vita és pereskedés tárgya volt, mégis közel 60 éve a játékpiac egyik legkelendőbb terméke. Barbie sokkal több annál, mint holmi csinos öntőformából kikerült műanyag. Elmondjuk, miért!

Kép
A férjem és én összejárunk az exférjemmel és a feleségével

Vasárnapi ebéd. „Ideadnád, kérlek, a salátát?” Idill. Tőlem balra a férjem, jobbra a volt férjem. Velem szemben a volt férjem új felesége.

Kép
A férfi, akibe Erzsébet királynő belezúgott Fülöp előtt

Nem Fülöp volt az egyetlen a királynő életében!

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

Előfizetés

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem