Rendezvények protokollja egészségügyi szempontok tükrében

kézmosás,biztonság,fertőzés,távolság,maszk
Forrás: horizontiroda.hu

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

A

Az influenzaszezon közepén fokozottan érdemes bizonyos egészségügyi előírásokat betartani. Bár a koronavírus országunkban egyenlőre nem okoz veszélyt, nemzetközi rendezvényre látogatva még nagyobb mértékű óvintézkedéseket ajánlunk, melyeket utazás alatt és a konferencia során is javaslunk betartani!

Alapos kézmosás

A gyakori, szappanos vízzel történő kézmosás alappillére a vírusok és baktériumok elleni védekezésnek. Fokozott fertőzésveszély esetén pedig az alkoholtartalmú kézfertőtlenítők nyújthatnak erőteljes védelmet!

Helyes tüsszentés

Tedd a kezedet a szád elé! - halljuk már gyerekként az intelmet. Azonban ha a kezünkbe tüsszentünk vagy köhögünk, utána másoknak is könnyedén átadhatjuk a bacilusokat, vírusokat, akár egy kézfogással vagy tárgyak megérintésével. A helyes módszer inkább az, ha zsebkendővel takarjuk el orrunkat és szánkat, vagy ennek hiányában alkarunkkal védjük arcunkat.

Biztonságos távolság

Amennyiben lehetőség adódik, legalább 1 méter távolságot tarts másoktól, hogy elkerüld az esetleges vírusok belégzését! Persze ez egy rendezvényen elég nehezen megvalósítható, azonban lehet szakavatott szervezők segítségét kérni az események leszervezéséhez, úgy, mint a Horizont profi csapatát, akik a protokoll betartásának elősegítésétől kezdve az egész megvalósításig kész tervekkel rukkolnak elő.

Tiltott terület: száj, orr, szem

Amennyiben fertőzött tárgyakhoz érünk, és ezek után szemünket, orrunkat vagy szánkat is megérintjük, akkor a vírus könnyen bejut a szervezetünkbe. Épp ezért, ne érintsd ezeket a területeket!

Kerüld a nyers vagy nem főtt állati termékek fogyasztását!

Az ellenőrizetlen nyers tej vagy kezeletlen étel okozhat keresztszennyeződést, mely súlyos problémákat okozhat. Külföldön vagy ismeretlen eredetű ételeknél ezt tartsd szem előtt!

Tedd fel a maszkot!

A maszk önmagában nem fog megvédeni minket a betegségekkel szemben, azonban hathatós segítség lehet a gyakori és megfelelő kézmosás protokolljával kombinálva. Kézmosás után helyezzük fel hézagmentesen a maszkot, és viselés közben sose érintsük meg. Ahogy átnedvesedett vagy mégis hozzáértünk, cseréljük ki egy újra. Fontos, az egyszer használatos maszkokat nem tudjuk többször alkalmazni. Eltávolítása hátulról történjen, utána helyezzük zárt tartályba a maszkot, és mossunk kezet!

Rendezvényre érkezve talán furcsának ítéljük az ilyen szintű védelmet, pedig pontosan akkor vagyunk figyelmesek másokkal és önmagunkkal szemben, ha az egészségügyi protokollt fontosnak ítéljük és be is tartjuk az influenzaszezon vagy más vírusos megbetegedés veszélye esetén. A gyakori kézmosás fontos lépés, és egy alkoholos fertőtlenítő alkalmazása egyáltalán nem jelenthet kellemetlenséget, hisz a legkisebb zsebben is elfér. A lényeg, hogy a rendezvény során ne feledkezzünk meg használni is a készítményt!

horizontiroda.hu

Tovább olvasok
Kép
SJP ismét bebizonyította, hogy a karantén nem mentség a magas sarkú hanyagolására

Sarah Jessica Parker életteli, vibráló színekkel és csábos magas sarkúkkal dobja fel ezt a nyomasztóan sötét évet.

Kép
A szemem láttára pofozta fel a gyerekét – mit kéne tennem ilyenkor?

Menjek oda, avatkozzak be? Fogjam le a kezét és oktassam ki? Vagy inkább maradjak szép csendben, és álljak odébb? Ne tétlenkedj, cselekedj, ha megvédheted – bátorít az UNICEF, melynek szakemberei egy kisokost állítottak össze, hogy a gyermekbántalmazás kapcsán felmerülő, mindennapos kérdésekben segítsenek eligazodni. Azt is leírják, konkrétan mi mindent tehetsz, ha a környezetedben ilyesmit tapasztalsz.

Kép
5 ajándéktipp, amitől jövőre még ennél is szebbek lehetünk!

Virágot a virágnak, szépségápolási terméket a szép nőnek. Tökéletes karácsonyi ajándék lehet minden nő számára egy olyan dolog, amitől aztán a következő évben még szebbek lehetünk.

Kép
Pozitív lettem, aztán negatív, és végül megint pozitív – 100 százalék táppénz, na az nincs

Hogyan lettem pozitív, aztán negatív, aztán megint pozitív? Kacskaringós Covid-történet következik.

Kép
Egyhétvégés sorozatok, amik elviselhetőbbé teszik a karantént (is)

2020-ban a sorozatok rabjai lettünk. Összegyűjtöttünk néhányat közülük, melyeket semmiféleképpen nem érdemes kihagyni ebben az évben!

Kép
Álmomban már megint terhes voltam. Ez mégis mit jelent?

Veled is előfordult már, hogy azt álmodtad, babát vársz? Aggodalomra semmi ok, általában mindig pozitív dolgot jelez.

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

Előfizetés

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem