Minél inkább rend van körülötted, annál könnyebben fogysz... Nem hiszed? Íme, 5 bizonyíték

Borítókép: Minél inkább rend van körülötted, annál könnyebben fogysz... Nem hiszed? Íme, 5 bizonyíték Forrás: Getty Images
Az otthonod, az irodád, a retikülöd tele van kacatoddal? Nem is gondolnád, milyen mértékben szabotálják ezek a kis haszontalan mütyürök az egészségedet. És persze a derékvonaladat is.

#idéntényleg lefogysz? Nem vagy egyedül – rengetegen szeretnének karcsúbbak és formásabbak lenni, és ezt meg is fogadják minden év elején… és aztán újra és újra. Igen ám, de ezt a célt nagyon nehéz elérni (és megtartani). Egyes kutatások szerint 100-ból 5 fogyókúrázó éri el a célját tartósan, mások szerint 7-ből 1 elhízott nő képes megszabadulni a testtömege legalább 5 százalékától egy év alatt. Na és neked milyenek az esélyeid?

Valószínűleg már elkezdtél átszokni a clean eatingre és beiratkoztál egy fitneszterembe is, esetleg rendszeresen eljársz futni; az is lehet, hogy már eddig is lelkesen sportoltál, csak idén úgy döntöttél, hogy egy kicsit emeled a tétet: lefutod a félmaratont, nehezebb súlyzókat vetsz be… Ez mind-mind szuper kezdet. De tudtad-e vajon, hogy nemcsak az étkezés és a mozgás, hanem a környezeted is kulcsszerepet játszik abban, hogy elérd az álomalakot?

Nézz körül a konyhádban: minden a helyén van? Egyáltalán, minden lábosnak, főzőkanálnak, konyharuhának megvan a helye? Ki tudod-e nyitni a konyhaszekrényt anélkül, hogy a műanyag dobozok kipotyognának belőle? Megtalálod-e elsőre spájzod polcán a teljes kiőrlésű lisztet? A rendetlenség és a kacatok sokkal könnyebben elvonják a figyelmedet, sokkal stresszesebbé teszik a környezetedet, mint gondolnád, és mérhetetlenül megnehezítik, hogy a céljaidra fókuszálj.

Most tudományos eredményekre hivatkozva bizonyítjuk be, hogy milyen sokat segíthet a fogyásban, ha rendben vannak körülötted a tárgyak. Persze a rendtartás időigényes dolog, de annyira nem is nehéz, viszont elképesztően hatékony, ráadásul kiszervezhető is (legalábbis részben). Nézzük tehát, hogyan érheted el, hogy tartósan rend legyen az otthonodban, és hogyan függ össze mindez a hatékony diétával: