6 tudatos hely, ahonnan lelkiismeretfurdalás nélkül rendelhetsz házhoz!

Borítókép: 6 tudatos hely, ahonnan lelkiismeretfurdalás nélkül rendelhetsz házhoz! Forrás: Unsplash / Brooke Lark
Ha se kedved, se energiád főzni, de nem akarsz pizzát rendelni, és valami tudatosabb, környezetbarátabb opcióra vágysz, akkor ezt az összeállítást neked csináltuk.

Még mindig nyakig benne vagyunk a pandémiában. Mindig azt hisszük, hogy már csak 2 hét, míg ki nem nyitnak az éttermek. Aztán még egy hónap. Meg még egy...

Tegye fel a kezét, aki már vágyik valami finomra, különlegesre!

Én már lassan a fél karomat odaadnám egy kávéért, amit más készít nekem el, arról nem is beszélve, hogy máshol ihassam meg. Ülve. Egy asztalnál.

Gyakorlatilag észre se vettem, hogy véget ért volna a második hulláma a COVID-nak, de már hallom a hírekben, hogy a harmadikba vagyunk. Ki tudja, mennyi lesz még, így készítettem nektek egy összeállítást, hogy honnan tudtok házhoz rendelni, ha tudatosan szeretnétek csinálni.

Olyan helyeket kerestem, ahova én is szívesen járok - azaz járnék, ha lehetne. Valamint, fő szempont volt, hogy az ételek legyenek szezonálisak – amennyire csak lehet. Legyen vegetáriánus és vegán opció, valamint amennyire lehetséges, környezettudatosan oldják meg a csomagolást.

Azért itt szeretném jelezni, hogy a házhoz szállítás alapjáraton se nem környezetbarát, se nem fenntartható. De ha nem minden nap folyamodunk ehhez a megoldáshoz, akkor nem kell miatta lelkiismeretfurdalást éreznünk.

Én nem vagyok a szélsőségek embere és van, hogy házhoz rendelek – főleg ebben az időszakban. Időnként megengedem magamnak, hogy ne főzzek egyszer egy héten, vagy épp rendelek és elmegyek érte.

A kedvenc helyeim előtt viszont jöjjön két extra:

Két extra szolgáltatást is szeretnék még bemutatni. Itt a házhozszállítás általad történik, de nagyon fontos és hiánypótló kezdeményezések születtek a 2020-as éveben.

Az egyik ilyen kezdeményezés a Felelős Gasztrohős által megálmodott RAKUN dobozközösség és program. Amikor az általuk megjelölt ételtárolókra fizethetsz elő és abban viheted haza a kiválasztott ebédet. Így nem termelsz hulladékot a csomagolóanyaggal és a tárolókat végtelenszer fel lehet majd használni.

A másik nagy kedvencem a Munch APP, ami arra hivatott, hogy megmentse a már elkészített ételeket a kidobástól. Ha letöltöd az applikációt, akkor láthatod a vendéglátó helyeket, akiknél van maradék és elviheted kedvezményes áron. Az applikációban jelölve van mettől – meddig mehetsz érte és mik a fogások, amik közül még választhatsz. Az applikációban megrendeled és a helyszínen már csak át kell venned. Így Te is jól jársz mert olcsóbban lesz vacsora, nem neked kellett megcsinálni és még az étel is megmenekült a kidobástól.

És akkor lássuk, melyek azok a helyek, amelyek odafigyelnek, tudatosak és így bátran ajánlom én is, hogy időnként rendelj tőlük: