Remélem, megteszi a férjem, hogy elhagyhassam végre

Borítókép: Remélem, megteszi a férjem, hogy elhagyhassam végre Forrás: Getty Images
Normális esetben még rágondolni is rémálom; ám úgy tűnik, előállhat olyan helyzet, amikor annak drukkolsz, hogy bárcsak a párodnak lenne valakije. Mert csak ebben látod a kiutat a pocsék házasságodból. Olvasói levél következik.

„Egy arrogáns bunkó, egyszerűen elviselhetetlenné vált már az utóbbi időben. Kizsigerel a viselkedésével, teljesen tönkreteszti az életemet. Soha nem segít semmiben itthon. Ellenben egyfolytában megjegyzéseket tesz a súlyomra és a főztömet is csak kritizálni tudja” – panaszolja egy kétgyermekes édesanya.

„Emiatt állandó idegfeszültségben vagyok, mert nem tudhatom, melyik lesz az a következő pillanat, amikor megint beszól majd valami „kedveset” - hogy már megint hogy nézek ki – vagy valami hasonlót.

Ami sok, az sok.

Hat éve vagyunk házasok, ez idő alatt szinte biztos, hogy már több viszonya is volt. Legalábbis több, mint gyanús, hogy elég sokszor indokolatlanul sokáig marad bent a munkahelyén, telefonon pedig képtelenség elérni ilyenkor. De tudjátok mit? Már ott tartok, hogy annak drukkolok, bizonyosodjon csak be, hogy van valakije. Mert akkor legalább lenne egy kézzelfogható okom arra, hogy elhagyhassam végre.

Fejben már készülök is az önálló életre: munkát fogok keresni, hogy anyagilag is függetleníteni tudjam magam. Nagyon a sarkamra kell állnom, mert sajnos a pénzügyi irányítás teljes mértékben a férjem kezében van, nekem jóformán semmim sincs. Amint szerzek egy jól fizető állást, gond nélkül ki fogok tudni lépni a házasságomból.

Nincs is más lehetőségem. Úgy vagyok vele, hogy az élet túl rövid ahhoz, hogy boldogtalanul csináljuk végig.

Amikor nincsenek itthon a gyerekek, az internetet bújom és álláshirdetéseket böngészek; az önéletrajzomat küldözgetem mindenfelé és a LinkedIn-en próbálok ismeretségeket, hasznos kapcsolatokat levadászni.

Tudom, hogy én is megérdemlem a boldogságot" – zárja kifakadását az elkeseredett asszony.

Egy rossz házasságban maradni a gyereknek sem tesz jót. Galériánkban megmutatjuk, miért!