5 dolog, amit előző nap bekészíthetsz, hogy pörgősen induljon a reggeled

Veled milyen gyakran fordul elő, hogy teljesen szétesel reggelenként, nem találod a szemüvegedet vagy a telefontöltődet vagy az uzsonnádat, és mire észbekapsz, máris félórás késésben vagy? Be kell vallanunk, velünk nagyon gyakran megesik. Kivéve, ha kicsit jobban figyelünk erre az egy dologra.

Ötször lenyomod a szundigombot, majd amikor végre kidugod a lábad az ágyból, akkor se tudod, hol vagy és még jó másfél órába telik, amíg valamennyire magadra találsz? Nos, előfordul, hogy nem te vagy a legkoránkelőbb személyiség a világon (bár ez ellen is tehetsz, sőt), de ettől még nem muszáj kétségbeesni vagy pláne annyiban hagyni a dolgokat. A jó hír az, hogy egyetlen dologra kell odafigyelni, amitől akkor is helyére kerülnek a dolgok, ha még nem vagy teljesen a topon. Ez pedig nem más, mint hogy próbáld meg minél kevesebb döntési helyzetbe hozni magad.

Végül is a reggeli rutint azért hívják rutinnak, hogy ne kelljen gondolkozni azon, hogy mit csinálsz, ugyebár? A dinamikusan induló nap titka tehát az, hogy minél több dolog legyen előre kéznél, bekészítve, és még véletlenül se kelljen félálomban azon törnöd a fejed, hogy melyik fülbevaló illik jobban a blúzodhoz. Íme öt dolog, amit seperc alatt előkészíthetsz még előző este: