Reggelemberek nem csak a mesében léteznek

Borítókép: Reggelemberek nem csak a mesében léteznek
Mindannyian tudjuk, hogy a reggeli rutin, sőt már maga az ébredés az egész napunkat meghatározza. Persze könnyű azt mondani, hogy egy ballábas indítás után már nem történhet semmi jó, de az igazság az, hogy ez is csak rajtunk múlik. A nap kezdetére beiktatott rutin, a rendszeres sport, a tápláló reggeli vagy akárcsak a szundigomb mellőzése is jó indítás lehet. Íme, néhány tipp, amelyek segítségével bárkiből könnyedén igazi reggelember válhat.

Reggeli menetrend személyre szabva

Van, aki pillanatok alatt kipattan az ágyból, ha szól az ébresztő és van, aki sokadszorra is kinyomja a csörgést. Van, aki nyugodtan reggelizik és híreket olvas, míg más egy gyors zuhany és pár falat után már szalad is. Mindenki másra esküszik, de egy biztos, ha valakinek kialakul a reggeli rutinja máris sokkal könnyebben veszi a mindennapokat. Epres Panni például gyerekei kedvéért vált reggelemberré.

„A gyerekeim mindenben motiválnak, abban is, hogy koránkelő legyen. Minden reggel 5:40-kor csörög az óra, ami azért is jó, mert így van 40-50 percem arra, hogy csak magam legyek, megigyam a kávémat és kihegyezzem a színes ceruzákat. Nekem ez a rutinom, igazából egyfajta meditáció, ami alatt végiggondolom a feladataimat, azért, hogy utána az egész napom nyugodt és tervezett lehessen” – meséli a modell.

Testmozgás a pörgős nap záloga

Legyen szó szabadtéri futásról, edzőtermi mozgásról, egy üdítő jógáról vagy akár más aktivitásról, a reggelt testmozgással indítani mindig jó döntés. Ezzel ugyanis nemcsak testünket és elernyedt izmainkat rázzuk fel, de elménknek is jót teszünk, kitisztítjuk azt és felkészítjük az előttünk álló feladatokra. Szappan Petra jógaoktató szerint a reggeli gyakorlás, vagy akár csak a meditáció is megadhatja a löketet arra, hogy tiszta fejjel végiggondoljuk a teendőket, meghatározzuk, hogyan telik majd a nap, sőt a legjobb ötletek is ilyenkor születnek.

A nap legfontosabb étkezése…

…tartja a mondás és ez valóban így is van. A reggeli a napindítás elengedhetetlen része, amely nagyban megalapozza az előttünk álló napot és persze gondoskodik a megfelelő energiaszintről. Korántsem mindegy azonban a minőség és a mennyiség. Porkoláb Eszter dietetikus, a Hester’s Life alapítója azt vallja, hogy mindenkinek a saját szükségleteihez és tervezett aktivitásához kell igazítania a reggeli étkezést, de egy átlagos nap bátran indulhat akár egy édesebb ízvilágú reggelivel is.

„Ha nincs betervezve további fizikai aktivitás bátran jöhet a magasabb rosttartalmú reggeli, akár teljes kiőrlésű gabonákból, mint a műzlik, granolák, zabkásák, persze szigorúan minőségi alapanyagokból. És tudom, hogy nem egyszerű beiktatni a rendszeres reggelizést, de az én trükköm az, hogy már este bekészítem a másnapi reggelit.”

A reggelek mindenkinél mások, éppen ezért reggelembernek lenni is sokféleképpen lehet. A mindenmentes granoláiról, műzliről és zabkásáiról ismert Hester’s Life csapata kihívást indít, amelyben annyit kér, mindenki mutassa meg, hogyan is lehet reggelembernek lenni. Csatlakozol? #reggelember

www.hesterslife.com

www.instagram.com/hesterslife/