REEL ROCK 12: Legendásan jó filmek a hegymászás nagymestereinek főszereplésével!

Borítókép: REEL ROCK 12: Legendásan jó filmek a hegymászás nagymestereinek főszereplésével!
Az igazán jó mászófilmek kulcsa az, hogy egyszerre szóljanak a kisbuszban élő, dirtbag mászókhoz és a karosszék-alpinistákhoz. Ehhez a kombóhoz senki nem ért jobban, mint a Reel Rock Film Tour mögött álló Pete Mortimer és Josh Lowell.

A két filmes egykor sokat mászott együtt. 2006-ban indították el a Reel Rock sorozatot, amely eredetileg azért született, hogy a a nagyközönségnek is bemutassák a munkájukat. A Reel Rock vetítések villámgyorsan kulturális eseménnyé, a mászóvilág piros betűs ünnepévé váltak, a világkörüli filmturné idén 7 kontinensen, több mint 500 helyszínen várja a hegyisportok és filmek szerelmeseit.

A 12. Reel Rock Tour ismét elhozza nekünk a sportág legnagyobbjait és az év legjobb sziklamászó történeteit. Székbe szögező izgalom, kaland, nevetés és persze igazi inspiráció április 8-án és 9-én este a budapesti Corvin Moziban!

Reel Rock 12 Filmek:

Above the Sea
A legendás mászó, Chris Sharma visszatér Mallorca szigetére, ahol várja egy érintetlen, meredek sziklafal. Ha túléli infarktus nélkül a sok zuhanást a tengerbe és végre sikerül összeraknia a projektet, akkor nagy valószínűséggel a világ legnehezebb, tengerbe nyúló sziklán végzett szólóját tudhatja majd a magáénak.

22 perc | USA | Reel Rock / angol nyelven, magyar felirattal

Stumped
Lehet, hogy a félkarú Maureen Beck megcsinálja, amiről te csak álmodsz, de korántsem azért, hogy inspirációt adjon másoknak. Iszik, káromkodik és a végtelenségig feszíti a korlátait. Sokszor mondják, hogy „na, ha te megcsinálod, akkor innentől nekem sincs mentségem!” Erre én mindig azt mondom, hogy „Szerintem soha nem is volt!”.

28 perc I USA I Reel Rock / angol nyelven, magyar felirattal

Break on Through
A modern sziklamászásban az 5.15 jelenti a nehézségi skála csúcsán álló sziklákat. Olyan érték ez, amit csak néhány férfi mászónak sikerült eddig teljesíteni, nő pedig még soha nem érte el. A kolorádói Boulderből származó 19 éves Margo Hayes neve még ismeretlenül cseng a szakmában. Mégis ő az, aki elhatározza, hogy eléri az álomhatárt és ezért – testét, lelkét nem kímélve – meg is tesz mindent.

27 perc I USA I Reel Rock / angol nyelven, magyar felirattal

Safety Third
A legtöbb mászónak a biztonság az első. De Brad Godbright nem olyan, mint a legtöbb mászó. Néhány tegnapi fánkkal a gyomrában, rettegést nem ismerve vág neki félelmetes trad utaknak és izzasztó free szólóknak.

20 perc I USA I Reel Rock / angol nyelven, magyar felirattal

Ha kíváncsi vagy az év legizgalmasabb sziklamászó történeteire, idén se hagyd ki a Reel Rock Tour hazai filmvetítéseit!

Bővebb információ és jegyvásárlás: http://reelrocktour.hu