6 recept, amihez felhasználhatod a száraz péksütit

péksütemény,kenyér,maradékmentés,száraz péksütemények,recept,tippek Forrás: GettyImages
Biztosan nálad is csücsül otthon néhány szikkadt pékáru, amivel nem tudsz mit kezdeni, igaz? Ahelyett, hogy a kukába dobnád, inkább nézd meg, hogyan mentheted meg, mert kaját kidobni óriási vétek, pláne most.

Manapság előrelátóan betárazunk kenyérből és egyéb péksüteményekből, aminek legtöbbször az lesz az eredménye, hogy megpenészedik a felesleg, vagy pedig megszárad. Előbbi ellen két dolgot tehetsz: vagy okosan tárolod és megelőzöd, hogy idő előtt tönkremenjen, vagy pedig felhasználod azután is hogy elvesztené a nedvességtartalmát.

Nem újdonság, hogy a szikkadt kenyérből érdemes kenyérmorzsát, vagy krutont készíteni, de húsok töltelékeként vagy húsgombócba is fel tudod használni, ahogyan a szikkadt kifliből készülhet mákos és diós guba. Kalácsból készíthetsz felfújtat vagy kalácspudingot, máglyarakást, francia édes bundás kalácsot. De ha konkrét receptekre vágysz, kattints a galériánkra!

Receptek amiket szikkadt pékárukból (is) elkészíthetsz!