Cukkinit a zöldborsófőzelékbe?! De még mennyire!

Borítókép: Cukkinit a zöldborsófőzelékbe?! De még mennyire! Forrás: Vígh Alexandra / Éva magazin
Így lesz természetesebb módon szénhidrátszegényebb és még finomabb zöldborsófőzeléked.

Hozzávalók (4 személyre):

  • 80 deka zöldborsó (tisztított mennyiség)
  • 1 cukkini apró kockákra vágva
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő
  • 2 deci tejszín
  • 2-3 deci tej
  • bors

Elkészítés:

  1. A vajat olvaszd fel egy nagyobb lábosban, add hozzá a zöldborsót, sózd meg és fedő alatt párold pár percig. Add hozzá a cukkinit és további 5-6 percig párold a zöldségeket, amíg megpuhulnak.
  2. A tejszínt keverd simára a kukoricakeményítővel, öntsd a zöldségekre és önts hozzá még annyi tejet, hogy majdnem ellepje a borsót. Sűrítsd be a főzeléket, de ne forrald fel. Ha nem elég sűrű, botmixerrel még turmixolj bele a főzelékbe, így önmagával tudod sűríteni. Ízlés szerint sózd, borsozd.
  3. Tálald tükörtojással.