Joghurtos-zöldfűszeres zöldbabfőzelék pulykanyárssal
Hozzávalók:
Főzelék:
•50 deka friss zöldbab
• 2 gerezd fokhagyma
• 2 babérlevél
• 5 deci zöldségleves
• 1 deci joghurt
• fél csokor petrezselyem vagy kapor
• só •bors
Pulykanyárs:
•25 deka darált pulykahús
• fél fej vöröshagyma aprítva
• 1 gerezd zúzott fokhagyma
• fél-fél teáskanál őrölt római kömény
• koriander
• só
• 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
A zöldbabot tisztítsd meg, vágd 3-4 centis darabokra. Tedd fel főni azöldséglében a fokhagymával és ababérlevéllel. Ha megfőtt, vedd ki ababérlevelet és a fokhagymát. Azöldbab 2/3-át vedd ki, tedd félre, a maradékot turmixold simára, majd öntsd vissza a lábosba a zöldbabot. Sózd, borsozd, húzd le a tűzről. Keverd hozzá a joghurtot és a zöldfűszereket. Ezután már ne forrald. A pulykanyárshoz az összes hozzávalót keverd össze, pihentesd fél órát a hűtőben. Formázz kisebb, hosszúkás formájú fasírtokat, húzd sasliknyársra. Hevítsd fel az olajat serpenyőben, és süsd anyársak mindkét oldalát barnára.
Recept és fotó: Studer-Tüske Veronika