Zabpelyhes fagylalt

Borítókép: Zabpelyhes fagylalt
Hogy kerül a fagyiba müzli? Turbózd fel a fagylaltodat.

Előkészítési idő: 5 perc
Fagyasztási idő: 6 óra vagy egy éjszaka
Hozzávalók (8 személyre):


• 1 liter vaníliafagyi
• 1 deci karamellöntet
• 8 zabpelyhes (vagy más gabonás) keksz vagy süti, fagyitölcsérek

1. Tedd a kekszet egy zacskóba és sodrófával törd össze. Keverd össze jó alaposan a kicsit felengedett fagylaltot egy nagy tálban az összemorzsolt keksszel és a karamellöntettel. A keveréket tedd vissza a fagyi eredeti dobozába, és hűtsd be legalább 6 órára, de inkább egy éjszakára, hadd álljon jól össze.
2. Fagylaltkanállal emelj ki formás gombócokat a tartóból, tedd tölcsérbe, a tölcsért kis tálkákba – így rakd a gyerekek elé.

Még több egészséges fagylaltrecept – katt ide!

Szöveg: Simándi Júlia, fotó: ACP syndication