Márványos szépségű vegán banánkenyér csokival

Szóval vegyük át mégegyszer: vegán, banános és csokis! Már önmagában is vonzó kombináció, nem igaz? Emellett nagyon könnyű – nem csak az elkészítése -, és mindössze 45 perc alatt elkészül. Szerintünk megéri a rááldozott időt és energiát.
Ez a banánkenyér nem csak abban tér el a hagyományostól, hogy csoki és vanília is kerül bele, hanem hogy növényi fehérjeporral van gazdagítva, ami persze el is hagyható, de ezzel csökkenthető a hozzáadott cukor mennyisége és gazdagabb is lesz tőle a végeredmény. Meggyőztünk?
Vegán márványos banánkenyér csokival
Hozzávalók
- 3 közepes méretű banán
- 3/4 csészényi cukor
- 2 ek. olíva-, vagy kókuszolaj
- 1/3 csészényi növényi-, vagy sima tej
- 1 tk. vanília kivonat
- 1 1/3 csészényi liszt
- 1/3 csészényi növényi eredetű vaníliás fehérjepor
- 3/4 tk. szódabikarbóna
- 3/4 tk. só
- 3 ek. édesítetlen kakaópor
- 6 ek. forrásban lévő víz
- 1 ek. csokoládé chips
- 1 ek. pekándió (felaprítva)
Elkészítése
- Melegítsd elő a sütőt 175 fokra, majd kenj ki egy tepsit.
- Egy tálban törd össze a banánt, keverd hozzá a kétféle cukrot, az olajat, a tejet és a fehérjeport, majd mehet bele a liszt, szódabikarbóna és a só. Keverd addig míg homogén nem lesz a massza.
- A tészta felét tedd át egy hőálló tálba, majd add hozzá a kakaóport, 3 ek. forrásban levő vizet. Keverd addig míg selymes csokoládés tésztát nem kapsz, ezután tedd félre.
- A fennmaradó 3 ek. vizet add hozzá az alaptésztához és keverd simára.
- Tegyél egy kanállal a sima tésztából a tepsibe, majd jöhet egy csokis réteg, egy újabb az alaptésztából és a csokisból. Ezt addig folytasd míg el nem fogy a tészta.
- Fogj egy kenőkést, dugd a tésztába és ötször-hatszor rajzolj vele köröket úgy, hogy ne keverd teljesen homogénre a kétfajta tésztát, hiszen pont ez a márványsüti lényege.
- 45-50 perc alatt süsd aranybarnára a sütőben.
Forrás: popsugar.co.uk