Márványos szépségű vegán banánkenyér csokival

banánkenyér,recept, Forrás: popsugar.co.uk
Szóval vegyük át mégegyszer: vegán, banános és csokis! Már önmagában is vonzó kombináció, nem igaz? Emellett nagyon könnyű – nem csak az elkészítése -, és mindössze 45 perc alatt elkészül. Szerintünk megéri a rááldozott időt és energiát.

Ez a banánkenyér nem csak abban tér el a hagyományostól, hogy csoki és vanília is kerül bele, hanem hogy növényi fehérjeporral van gazdagítva, ami persze el is hagyható, de ezzel csökkenthető a hozzáadott cukor mennyisége és gazdagabb is lesz tőle a végeredmény. Meggyőztünk?

Éva mentes konyhája
Forrás: Éva magazin
Éva mentes konyhája

Vegán márványos banánkenyér csokival

Hozzávalók

  • 3 közepes méretű banán
  • 3/4 csészényi cukor
  • 2 ek. olíva-, vagy kókuszolaj
  • 1/3 csészényi növényi-, vagy sima tej
  • 1 tk. vanília kivonat
  • 1 1/3 csészényi liszt
  • 1/3 csészényi növényi eredetű vaníliás fehérjepor
  • 3/4 tk. szódabikarbóna
  • 3/4 tk. só
  • 3 ek. édesítetlen kakaópor
  • 6 ek. forrásban lévő víz
  • 1 ek. csokoládé chips
  • 1 ek. pekándió (felaprítva)

Elkészítése

  1. Melegítsd elő a sütőt 175 fokra, majd kenj ki egy tepsit.

  2. Egy tálban törd össze a banánt, keverd hozzá a kétféle cukrot, az olajat, a tejet és a fehérjeport, majd mehet bele a liszt, szódabikarbóna és a só. Keverd addig míg homogén nem lesz a massza.

  3. A tészta felét tedd át egy hőálló tálba, majd add hozzá a kakaóport, 3 ek. forrásban levő vizet. Keverd addig míg selymes csokoládés tésztát nem kapsz, ezután tedd félre.

  4. A fennmaradó 3 ek. vizet add hozzá az alaptésztához és keverd simára.

  5. Tegyél egy kanállal a sima tésztából a tepsibe, majd jöhet egy csokis réteg, egy újabb az alaptésztából és a csokisból. Ezt addig folytasd míg el nem fogy a tészta.

  6. Fogj egy kenőkést, dugd a tésztába és ötször-hatszor rajzolj vele köröket úgy, hogy ne keverd teljesen homogénre a kétfajta tésztát, hiszen pont ez a márványsüti lényege.

  7. 45-50 perc alatt süsd aranybarnára a sütőben.

5 módszer, hogy a banán ne barnuljon meg idő előtt