Karácsonyra pont jó lesz: laktózmentes vegán borleves

borleves,vegán
Néha nem árt a régi kedvenceket felfrissíteni.

Ez a cikk az Éva egy korábbi számában jelent meg először.

Vannak olyan levesek, amik valahogy a télhez, még inkább az ünnepekhez kötődnek, és szinte nem is készítjük őket máskor, csak karácsonykor. Ám ezeknek a régi kedvenceknek nem árt néha aktualizálni a receptjét, főleg, ha kiderül, hogy a családban vagy a vendégseregben valakinek ételallergiája vagy -intoleranciája van. Ezt az isteni borlevest bátran kínálhatod bárkinek, mivel sem glutént, sem laktózt nem tartalmaz.

Vegán borleves (gluténmnetes, laktózmentes)

borleves,vegán
Vegán borleves

Hozzávalók:

½ csomag vaníliapuding (gluténmentes)

5 dl muskotályos fehérbor

3–5 ek cukor vagy eritrit

1 rúd vanília

1 rúd fahéj

1 csillagánizs

1 dl kókusztejszín

Elkészítés:

1. A bort a cukorral és a fűszerekkel együtt egy kis lábasba tesszük, majd 15–20 percig alacsony lángon gyöngyözve forraljuk, hogy az alkohol tartalma elillanjon.

2. A pudingport 1 dl hideg vízzel csomómentesre keverjük, majd állandó keverés közben a felforralt borhoz adjuk. Lehúzzuk a tűzről és hozzákeverjük a tejszínt is.

3. 5 perc alatt alacsony lángon készre főzzük és a fűszereket kivesszük. Melegen tálaljuk. (nem vegánok habcsókot kínálhatnak mellé.)

Jól jönne még egy kis segítség a karácsonyi ebédhez? Íme 7 tipp a tökéletes sült zöldségekhez: