4 isteni tojásos reggeli recept a hosszú téli szünetre TikTok videókkal

Borítókép: 4 isteni tojásos reggeli recept a hosszú téli szünetre TikTok videókkal Forrás: Pixabay
Pár perces receptvideók népszerű TikTokerekkel arról, hogyan lehet nagyon gyorsan tápláló reggelit készíteni tojásból. Ezek a receptek segítenek az egy héttel hosszabb téli szünetben tápláló reggeliket készíteni.

A magyar középiskolások harmada még mindig nem eszik reggelit, illetve az otthon elkészített étel és a családi közös étkezés is egyre ritkább élménye a mai fiataloknak – derült ki egy friss kutatásból. Ezen szeretne változtatni a ​ Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetsége (Tojásszövetség).

A magyar középiskolások több mint egyharmada (38%) havonta párszor, másik harmaduk (31,5%) pedig hetente csupán egyszer, kétszer vagy háromszor eszik kész ételt. Nagyon ritka, hogy otthon elkészített ételeket közösen, együtt fogyasszon el a család – derült ki egy novemberi magyar kutatásból. Ha esznek is reggelit, azt többnyire egyedül nagyon gyorsan fogyasztják el.

A középiskolások 34 százaléka reggeli nélkül kezdi a napot, és ez negatívan befolyásolja a koncentrációképességet.

Pedig a tojás jótékony hatásai miatt egy három tojásból készített rántotta reggelire sokáig eltelít és legalább kora délutánig feltölt energiával. A Tojásszövetség azt szeretné megmutatni a fiataloknak a receptvideókon keresztül, hogy mennyire egyszerűen és gyorsan lehet tápláló, változatos reggeliket készíteni friss tojásból.

Süt-főz a TikTok népe

A Tojásszövetség 2019 tavaszán indította el a „rEGGelem” országos, ismeretterjesztő programját, amely az egészséges és teljes értékű reggelizés fontosságára hívta fel a figyelmet. 2020 decemberében a világhelyzethez igazodva a koronavírus járvány miatt az iskolákból új platformra, a TikTokra költözött a "rEGGelem". Így a program elmúlt három éve alatt több millió fiatalhoz jutottak el a tojásos receptvideók gasztroinfluencereken keresztül és a tojás jótékony hatásáról szóló posztok Dr. Kulja András közvetítésével.

Tojásos reggeliötletek a hosszú téli szünetre

Az idei téli szünet – az ünnepnapokkal és a hétvégékkel együtt – 19 napos lesz: december 21-től 2023. január 8-ig tart majd. Ezek a TikTok receptvideók nemcsak a diákoknak, hanem a szüleiknek is segítenek az átlagosnál hosszabb téli szünetben gyors és tápláló tojásos ételeket készíteni.

Próbáljátok ki ezeket a villámgyors tojásos recepteket!

Aranysárga tojásrántotta gofri sütőben

@gorbepalko

A tojás felturbózza az agyműködést. Indítsd a napod ezzel a szupergyors, egyszerű, vitaminokban gazdag tojásos reggelivel, és tuti jobban tudsz majd koncentrálni a suliban. 😉 #hirdetes #rEGGelem #tudatostojasvasarlo

♬ Food - eas Ratta

Roppanós melegszendvics sonkás tojással

@gorbepalko

Egyszerű, gyors és mégis vitamindús rEGGelire vágysz? Mutatom, hogyan csináld! 🥚Figyeld meg, ha tojást rEGGelizel, később leszel éhes! #hirdetes #rEGGelem #MagyarTojájsszövetség #foodtok

♬ eredeti hang - @gorbepalko

Magyaros tojásrántotta sercegő szalonnával

@szorongokesfozok

#reklám egy jó magyar reggelinek nálam épp annyira elengedhetetlen része a tojás és a borzselé, mint Magyarországnak a Balaton😂 #rEGGelem #MagyarTojásszövetség #frissmagyartojás #tojás

♬ autumn - Wun Two

Spenótos rántotta tortillába csomagolva

@szorongokesfozok

egy hosszú egyetemi nap előtt egy gyors és teljes értékű reggeli a legcélravezetőbb, a tojás pedig serkenti az agyműködést is! #reklám #rEGGelem #MagyarTojásszövetség #frissmagyartojás #tojás

♬ Mood - Makar