Tofuval gazdagított fasírt... hmmmm

Borítókép: Tofuval gazdagított fasírt... hmmmm
Ki gondolta volna, hogy tofuval is fel lehet turbózni a fasírtot?

Hozzávalók (6-8 személyre):
A bevonathoz:
3 evőkanál ketchup
2 evőkanál hoisin szósz
2 kiskanál dijoni mustár
fél evőkanál barna cukor

A fasírthoz:
40 deka kemény tofu
20 deka darált marhahús
20 deka darált pulykahús
3 szelet kenyér, darabokra törve
2 tojás, enyhén felverve
fél hagyma, finomra vágva
1 szál zeller, finomra vágva
2 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál hoisin szósz
1 kiskanál préselt fokhagyma
1 kiskanál finomra vágott gyömbér (csak aki szereti)
negyed kiskanál csípős paprika (csak aki szereti)

1. Mielőtt nekilátnál, törölgesd szárazra a tofut és morzsold egy műanyag tartályba. Helyezd a fagyasztóba egy éjszakára vagy legalább négy órára. Olvaszd fel és papírtörlővel szárítsd meg.

2. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Egy kis edényben keverd össze a bevonat összetevőit.

3. Egy nagyobb edényben morzsold szét kézzel a tofut. Add hozzá a fasírt többi összetevőjét, és gyúrd jól össze. Helyezd egy hosszúkás tepsibe és süsd 45 percig.

4. Az elkészült fasírtot emeld ki a sütőből, kend rá a bevonatot, és tedd vissza a sütőbe további 15 percre.

5. Vedd ki a sütőből, és hagyd hűlni 5 percig mielőtt szeleteled és tálalod.

Tipp: A gyerekek kedvére helyezd a fasírtot muffinformákba, és úgy süsd 45 percig.