Tészta gombás szósszal

Borítókép: Tészta gombás szósszal
Baconnal és füstölt hússal. 25 perc alatt kész a gombás tészta!

Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 15 perc
Hozzávalók (4 adaghoz):

•egy csomag friss lasagne-tészta csíkokra vágva vagy 35–40 deka széles metélt
• 3evőkanál vaj
• 20 deka gomba
• 2-3 csík bacon
•1evőkanál durvára vágott friss majoránna
• 3 deci tejszín
• 20 deka főtt füstölt hús
• 10 deka mélyhűtött zöldborsó
•10 deka reszelt parmezán
• só • bors

1. Lobogva forró, sós vízben 2-3 perc alatt főzd meg atésztát nem túl puhára. Csöpögtesd le, de nem kell lemosni: ha a főzőlevébe egy evőkanál olajat is tettél, nem fog összeragadni. Tedd félre.

2. A vaj felét olvaszd meg egy akkora serpenyőben, hogy majd a tészta is beleférjen. Tedd bele a gombát, sózd, borsozd, 5 percig kavargatva pirítsd, aztán szedd ki a vajból és a helyére a felvagdosott bacon kerüljön, majoránnával meghintve.

3. Amikor a bacon már ropogósra sült, öntsd rá a tejszínt és forrald fel, aztán kis lángon főzd 5 percig, hogy besűrűsödjön. Tedd vissza a gombát, add hozzá a vékonyra felcsíkozott főtt füstölt húst, a borsót és a reszelt sajt felét.

4. Forgasd össze és melegítsd át alaposan, s keverd bele a tésztát is úgy, hogy amártás mindenütt bevonja. Forrón, a maradék parmezánnal meghintve tálald.

Szöveg: Simándi Júlia, fotó: Cath Muscat / Acpsyndication.com