10+10 perc alatt kész teljes kiőrlésű csokis keksz

Oké, tudjuk, hogy a rekkenő hőségben semmi kedved sütit sütni, de ezek a kekszek 10 perc alatt elkészülnek, és mindenért kárpótolnak.
Hogy miért 50%-ban egészséges ez a keksz? Mert vaj és cukor persze van benne bőven, de legalább nem fehérlisztből készül, és ha még „lájtosabb” sütire vágynál, tehetsz bele kevesebb cukrot, vagy készítheted mézzel is, sőt a csoki chipset is étcsokira válthatod benne. Meggyőztünk? Akkor mutatjuk a receptet!
Teljes kiőrlésű csokis keksz

Forrás: Unsplash/Charlotte Noelle
Teljes kiőrlésű csokis keksz
Hozzávalók
- 1/2 csészényi szobahőmérsékletű vaj
- 1/4 csészényi kristálycukor
- 1/4 csészényi barna cukor
- 1 tojás
- 1 tk. vanília kivonat
- 3/4 csészényi teljes kiőrlésű liszt
- 1/2 tk. sütőpor
- 1/4 tk. só
- 1 csészényi csokoládé chips
Elkészítése
- Öntsd egy tálba a szobahőmérsékletű vajat és a kétféle cukrot. Add hozzá a tojást és a vanília kivonatot, majd keverd addig, míg homogén masszát nem kapsz.
- Ezután add hozzá a lisztet, a sütőport és a sót. Keverd addig, míg össze nem áll, majd szórd bele a csoki chipset, gyúrd össze, fedd le, és tedd egy-két órára hűtőszekrénybe.
- Bélelj ki egy tepsit sütőpapírral, készíts gombócokat a tésztából, majd a tepsibe téve kissé nyomkodd le őket és sózd meg a kekszek tetejét tengeri sóval.
- 160 fokon süsd őket 8-10 percen keresztül, vagy amíg arany barnák nem lesznek.