Poharas tiramisu

Borítókép: Poharas tiramisu
Készítheted alkohollal és eszpresszóval, vagy aromával és maláta (koffeinmentes) kávéval is.


Tiramisu pohárban
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók (12 személyre): • fél kiló mascarpone • 2 evőkanál őrölt kávé + víz • néhány deci bor • 3 tojás • 5–10 deka finomított kristálycukor • 36 darab babapiskóta • további cukor • kakaópor a tetejére

1. Főzz egy jó erős kávét. Egy mély tálban öntsd össze másfél deci borral. 2. A tojássárgájákat 5 deka cukorral keverd habosra. 3. A mascarponét nyomkodd szét, önts hozzá egy kis bort, kavard össze fakanállal. Tedd hozzá atojássárgájákat, és keverd simára. 4.Atojásfehérjéket egy másik tálban kis sóval és cukorral verd fel keményre. Forgasd bele amascarponéba. 5.Apiskótákat mártsd a kávéba. Bélelj ki velük 12 darab, kábé 3 decis üvegpoharat, locsold meg őket amaradék kávéval, kanalazd közéjük amascarponét. 6. Fóliázd le a poharakat, s tedd őket hűtőbe legalább egy éjszakára.