Narancsos piskótatorta – kezdőknek is

Borítókép: Narancsos piskótatorta – kezdőknek is
A legegyszerűbb robotgép se�gítségével életed legfinomabb piskótáját készítheted el.

Hozzávalók (12 szelethez):

6 tojás
25 deka cukor
45 deka liszt
csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
3 narancs rostos leve
3 alaposan megmosott narancs héja lereszelve (csak asárga részt!)
2 evőkanál tejföl
1 deci étolaj (vagy ugyanennyi olvasztott, de nem forró vaj)

1. Melegítsd elő 180fokra asütőt.
2. A tojásokat a cukorral verd fel habosra. Keverd el a sütőporral a lisztet, majd elegyítsd az összes hozzávalóval krémesre.
3. Öntsd bele a tortaformába (aszilikon- vagy nem tapadó bevonatút nem kell kilisztezni!) és süsd 180 fokon 10 percig, majd 150 fokon 40 percig.

Tipp: kuglófformában is sütheted.

Recept: Kalmár Virág, Fotó: Villányi Csaba