Narancsos fűszeres kacsa

Borítókép: Narancsos fűszeres kacsa
Ropogós, egészben sült kacsa. Nem hiányozhat az ünnepi asztalról!

Elkészítési idő: 20 perc, Sütési idő: 2 óra

Hozzávalók:
• 2,5 kilós kacsa egészben
•10 narancs
•2deci narancslé
•1 rúd fahéj
•1 csillagánizs
•1,5deci szójaszósz
•4-5 evőkanál barna cukor
•csili ízlés szerint

1. A kacsát tedd egy tepsibe, fedd le és 180 fokra előmelegített (légkeveréses) sütőben süsd 2 óra hosszat. Időnként locsold meg a saját zsírjával.

2. Közben készítsd el a mártást. A narancsokat pucold meg, éles késsel vágd le a hártyát és a narancshúst tedd egy lábasba. Öntsd fel narancslével és forrald fel.

3. Pürésítsd a gyümölcsöt és add hozzá acukrot, a szójaszószt és a fűszereket. Addig forrald, amíg a felére fogy aszósz.

4. Ha akacsa elkészült, tedd át egy másik tepsibe és kend körbe anarancsmártással. Tedd vissza 10 percre magas hőfokon, amíg ropogósra sül a bőre.

5.Köretnek vágj cikkekre burgonyát, sós vízben főzd elő, majd asütőben süsd ropogósra. A húst és a burgonyát a narancsmártással tálald.

Recept és fotó: Studer-Tüske Veronika