Minipizza darált bárányhússal és joghurttal

Borítókép: Minipizza darált bárányhússal és joghurttal
Gyerekzsúrra elengedhetetlen finomság a minipizza!

Előkészítési idő: 10 perc, Elkészítési idő: 15 perc
Hozzávalók (4 személyre):
•2 evőkanál olívaolaj
• 1 fej hagyma
• 2 gerezd fokhagyma
• csipetnyi őrölt kömény és koriander
• fél kiló darált bárányhús
• 5 deka mazsola
• 3 deci natúr görög joghurt
• 4 teljes kiőrlésű pitakenyér
•mentalevelek
• citromgerezdek

1. Melegítsd fel az olajat, párold meg benne puhára a finomra vágott hagymát és a szétnyomott fokhagymát. Szórd meg korianderrel és köménnyel, 1 percig kevergesd együtt.

2. Tedd a serpenyőbe a darált húst is, fakanállal kavargasd, hogy ahúsdarabkák elváljanak egymástól. 5-6 perc alatt szépen megpirul. Ekkor add hozzá a mazsolát, és vedd le a tűzről.

3. A joghurttal kend meg kívülről a pitakenyereket és kanalazd rájuk a húskeveréket. Hintsd meg mentalevelekkel, és tégy melléje citromgerezdeket, hogy rá lehessen facsarni a levét.

Szöveg: Simándi Júlia, Fotó: James Moffatt / Acpsyndication.com