Mindenmentes Waldorf-saláta

Ha a majonéz tojás nélkül készül, szinte mindenki eheti ezt a salátát.
Hozzávalók
- 1 piros alma
- 1 zöldalma
- 1 közepes zellergumó
- 1 halványító zellerszár
- 1 citrom
- 1 marék dió
- 1 marék rukkola
- 10 szem piros szőlő
- 10 szem fehér szőlő
- 2 evőkanál majonéz
- 1 evőkanál görög joghurt
Elkészítése
- Az almákat és a zellert vágd gyufára. A szőlőszemeket felezd el, a zellerszárat karikázd.
- Tegyél fel egy kis lábas vizet forrni. Mikor zubog, dobd bele a gyufára vágott zellert.
Éppen csak forrázd le, és már szűrd is le, hagyd lecsepegni. - A majonézt a joghurttal keverd össze.
- Tedd egy szép tálba a gyümölcsöket, a rukkolát, a zellereket. Locsold meg a citrom levével, majd forgasd hozzá a majonézes öntetet. Sózd, borsozd kedved szerint.
- Pirítsd meg egy serpenyőben a diót és szórd a salátára. Remek köret sültek mellé, de a legfinomabb marinált lazaccal.