Mindenmentes Waldorf-saláta

Borítókép: Mindenmentes Waldorf-saláta
Ha a majonéz tojás nélkül készül, szinte mindenki eheti ezt a salátát.

Hozzávalók

  • 1 piros alma
  • 1 zöldalma
  • 1 közepes zellergumó
  • 1 halványító zellerszár
  • 1 citrom
  • 1 marék dió
  • 1 marék rukkola
  • 10 szem piros szőlő
  • 10 szem fehér szőlő
  • 2 evőkanál majonéz
  • 1 evőkanál görög joghurt

Elkészítése

  1. Az almákat és a zellert vágd gyufára. A szőlőszemeket felezd el, a zellerszárat karikázd.

  2. Tegyél fel egy kis lábas vizet forrni. Mikor zubog, dobd bele a gyufára vágott zellert.
    Éppen csak forrázd le, és már szűrd is le, hagyd lecsepegni.
  3. A majonézt a joghurttal keverd össze.

  4. Tedd egy szép tálba a gyümölcsöket, a rukkolát, a zellereket. Locsold meg a citrom levével, majd forgasd hozzá a majonézes öntetet. Sózd, borsozd kedved szerint.

  5. Pirítsd meg egy serpenyőben a diót és szórd a salátára. Remek köret sültek mellé, de a legfinomabb marinált lazaccal.

Hogy mitől lesz tökéletes egy saláta? A galériánkban kapsz hozzá tippeket!