Az idei karácsony kedvence: mézeskalácstorta
Forrás: Kirsty Hartley / Mollie Makes,
Laura Mitchell karácsonyi mézeskalácstortájával és tortadíszeivel lazán elnyerheted a családtól a mestercukrász minősítést.
Ha már végigetted a teljes karácsonyi menüt, akkor is biztosan van még egy kis hely a torta számára. Különösen, ha az egy könnyű, fűszeres piskóta, friss sajtkrémmel rétegezve és kókusszal megszórva.
Ez az örökzöld (és örök életű) erdővel díszített torta remek alternatíva a hagyományos, nehéz gyümölcskenyér helyett, és nem is telik napokba az elkészítése. Ráadásul elég 10 embernek – igaz, csak másodpercekre.
Hogyan készíts mézeskalácstortát?
Kellékek:
- polimer gyurma menta, türkiz, zöld, fehér és aranyszínekben (mi Fimót használtunk)
- karácsonyfa alakú sütikiszúrók különböző méretekben
- szike
- nyújtófa
- hurkapálcák
- sütőlemez
- sütőpapír
- ragasztó
Hozzávalók:
a tortához:
- 190 g liszt
- 1 1/2 tk. sütőpor
- 1 tk. só
- 1 tk. őrölt gyömbér
- 1 tk. őrölt fahéj
- 1 tk. őrölt szegfűszeg
- 115 g sótlan vaj
- 100 g cukor
- 75 g sötét barna cukor
- 125 ml melasz
- 1 tk. vaníliakivonat
- 125 ml író
- 2 nagy tojás
a bevonathoz:
- 225 g sótlan vaj
- 170 g zsíros krémsajt
- 500 g porcukor
- 1 tk. citromhéj
- 1/2 citrom leve
- 30 g kókuszreszelék
Eszközök:
- 3 db 15 cm átmérőjű tortaforma
- sütőpapír
- tál
- recés kés
- spatula
Éva Advent 2020
MEGRENDELHETŐ MOST INGYENES KÉZBESÍTÉSSEL!
December 8 és 14 közötti megrendelés esetén a magazint december 18-ig kapod kézhez.
695 Ft