Az idei karácsony kedvence: mézeskalácstorta

Borítókép: Az idei karácsony kedvence: mézeskalácstorta Forrás: Kirsty Hartley / Mollie Makes,
Laura Mitchell karácsonyi mézeskalácstortájával és tortadíszeivel lazán elnyerheted a családtól a mestercukrász minősítést.

Ha már végigetted a teljes karácsonyi menüt, akkor is biztosan van még egy kis hely a torta számára. Különösen, ha az egy könnyű, fűszeres piskóta, friss sajtkrémmel rétegezve és kókusszal megszórva.

Ez az örökzöld (és örök életű) erdővel díszített torta remek alternatíva a hagyományos, nehéz gyümölcskenyér helyett, és nem is telik napokba az elkészítése. Ráadásul elég 10 embernek – igaz, csak másodpercekre.

Hogyan készíts mézeskalácstortát?

Kellékek:

  • polimer gyurma menta, türkiz, zöld, fehér és aranyszínekben (mi Fimót használtunk)
  • karácsonyfa alakú sütikiszúrók különböző méretekben
  • szike
  • nyújtófa
  • hurkapálcák
  • sütőlemez
  • sütőpapír
  • ragasztó

Hozzávalók:

a tortához:

  • 190 g liszt
  • 1 1/2 tk. sütőpor
  • 1 tk. só
  • 1 tk. őrölt gyömbér
  • 1 tk. őrölt fahéj
  • 1 tk. őrölt szegfűszeg
  • 115 g sótlan vaj
  • 100 g cukor
  • 75 g sötét barna cukor
  • 125 ml melasz
  • 1 tk. vaníliakivonat
  • 125 ml író
  • 2 nagy tojás

a bevonathoz:

  • 225 g sótlan vaj
  • 170 g zsíros krémsajt
  • 500 g porcukor
  • 1 tk. citromhéj
  • 1/2 citrom leve
  • 30 g kókuszreszelék

Eszközök:

  • 3 db 15 cm átmérőjű tortaforma
  • sütőpapír
  • tál
  • recés kés
  • spatula
Éva Advent 2020

Éva Advent 2020

MEGRENDELHETŐ MOST INGYENES KÉZBESÍTÉSSEL!

December 8 és 14 közötti megrendelés esetén a magazint december 18-ig kapod kézhez.

 

 

695 Ft

Hogyan készítsd el a fa díszeket és magát a tortát? Galériánkban lépésről lépésre megmutatjuk!