Mexikói töltött édesburgonya... mucho delicioso!

mexikói,édesburgonya Forrás: Getty Images
Egyszerű, ínycsiklandó és egészséges specialitás, tele zöldségekkel!

Az édesburgonya mindig is töltve volt a legfinomabb, méghozzá pikáns ízekkel. Ezt a változatot könnyen és gyorsan elkészítheted, ráadásul egészséges is és az egész család kajolni fogja. Az alábbi recept vegán, de természetesen a felkockázott sült csirke vagy a darált marhahús is könnyen megbarátkozik vele. Joghurttal és/vagy reszelt sajttal is fogyasztható.

Elkészítési idő: 1 óra
4 személyre
Mexikói töltött édesburgonya
Hozzávalók
  • 4 édesburgonya
  • 2 bögre bébispenót
  • 1 konzerv feketebab (vagy bármilyen bab, szósz nélkül)
  • 100 g kukorica
  • 30 g csili (felkockázva)
  • 60 g paradicsom (felkockázva)
  • ½ lime leve
  • ½ ek csilipor
  • ½ ek őrölt köménymag
  • 1 kisebb gerezd fokhagyma
  • 1 csipet tört pirospaprika (ízlés szerint)
  • tengeri só (ízlés szerint)
  • friss koriander (vagy petrezselyem)
1. lépés
Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. Szurkáld meg villával az édesburgonyákat és tedd a sütőbe 45-55 percre, vagy amíg meg nem puhulnak.
2. lépés
15 perccel azelőtt, hogy megsült az édesburgonya, forrósíts fel egy lábost a tűzön (ne túlságosan). Egy ek olívaolajat melegíts fel benne. Fonnyaszd meg a lábosban a bébispenótot. Add hozzá a paradicsomot, a csilit és a kukoricát és főzd 2-3 percig.
3. lépés
Mehet bele a bab, a lime leve és a fűszerek. Vedd kisebb lángra. Kevergetve rotyogtasd kábé 10 percig.
4. lépés
Amikor az édesburgonya kész, vágd őket félbe és villával kicsit törd össze a belsejét. Egy sütőlapra helyezd a fél burgonyákat és a babos keveréket egyenletesen oszlasd el rajtuk.
5. lépés
Süsd 6-8 percig, amíg az édesburgonyák széle ropogós nem lesz. Tálald friss fűszernövényekkel, pirospaprikával ízlés szerint.

Az édesburgonya reggelire is kiváló: