Mexikói töltött édesburgonya... mucho delicioso!
Forrás: Getty Images
Egyszerű, ínycsiklandó és egészséges specialitás, tele zöldségekkel!
Az édesburgonya mindig is töltve volt a legfinomabb, méghozzá pikáns ízekkel. Ezt a változatot könnyen és gyorsan elkészítheted, ráadásul egészséges is és az egész család kajolni fogja. Az alábbi recept vegán, de természetesen a felkockázott sült csirke vagy a darált marhahús is könnyen megbarátkozik vele. Joghurttal és/vagy reszelt sajttal is fogyasztható.
Elkészítési idő: 1 óra
4 személyre
Mexikói töltött édesburgonya
Hozzávalók
- 4 édesburgonya
- 2 bögre bébispenót
- 1 konzerv feketebab (vagy bármilyen bab, szósz nélkül)
- 100 g kukorica
- 30 g csili (felkockázva)
- 60 g paradicsom (felkockázva)
- ½ lime leve
- ½ ek csilipor
- ½ ek őrölt köménymag
- 1 kisebb gerezd fokhagyma
- 1 csipet tört pirospaprika (ízlés szerint)
- tengeri só (ízlés szerint)
- friss koriander (vagy petrezselyem)
1. lépés
Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. Szurkáld meg villával az édesburgonyákat és tedd a sütőbe 45-55 percre, vagy amíg meg nem puhulnak.
2. lépés
15 perccel azelőtt, hogy megsült az édesburgonya, forrósíts fel egy lábost a tűzön (ne túlságosan). Egy ek olívaolajat melegíts fel benne. Fonnyaszd meg a lábosban a bébispenótot. Add hozzá a paradicsomot, a csilit és a kukoricát és főzd 2-3 percig.
3. lépés
Mehet bele a bab, a lime leve és a fűszerek. Vedd kisebb lángra. Kevergetve rotyogtasd kábé 10 percig.
4. lépés
Amikor az édesburgonya kész, vágd őket félbe és villával kicsit törd össze a belsejét. Egy sütőlapra helyezd a fél burgonyákat és a babos keveréket egyenletesen oszlasd el rajtuk.
5. lépés
Süsd 6-8 percig, amíg az édesburgonyák széle ropogós nem lesz. Tálald friss fűszernövényekkel, pirospaprikával ízlés szerint.