Low-carb csípős mexikói csirkehúsleves tortilla nélkül

Csípős, szívet-lelket felmelegítő leves rendkívül egészséges kiadásban, ráadásul akár 20 perc alatt kész! Lássuk a receptet:
Ez a csodás alapanyagokból készülő tortillamentes leves tele van friss zöldségekkel és egy tál belőle 200 KCal alatt is kielégíti az étvágyadat. C-vitaminban és fehérjében gazdag, tele jófajta mexikói ízekkel. Tortilla is járhatna hozzá, de minek? Íme a recept:
Tortillamentes mexikói csirkeleves
Tipp: ha kevésbé csípősre szeretnéd, távolítsd el a jalapeño magjait, mielőtt feldarabolnád.
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 ek ghí (tiszított vaj)
- 1 nagy fehér hagyma felkockázva
- 6 gerezd fokhagyma meghámozva, összepréselve
- 2 friss jalapeño paprika felkockázva (és előtte kimagozva, ha nem szeretnéd csípősre, lásd fent). Például innen rendelhető frissen, de használhatsz konzervet is.
- 4 l csirkealaplé
- 800 g sült paradicsom felkockázva
- 450 g csirkemell megsütve, felkockázva
- 20 g friss koriander felaprítva
- 2 lime leve
- Avokádószeletek, lime-szeletek, további koriander a tálaláshoz
Elkészítés:
- Melegítsd fel a ghít egy tűzálló tálban vagy egy fazékban, közepes lángon. Pirítsd benne üvegesre a hagymát, 4-6 percig.
- Add hozzá a fokhagymát és a jalapeñót. Főzd 1-2 percig, amíg illatozni nem kezd.
- Öntsd bele a csirkealaplét és a paradicsomot, 3-5 percig főzd, amíg bugyogni nem kezd.
- A sült csirkét, a koriandert és a lime levét is keverd bele. Tálald a levest avokádóval, lime-szeletekkel, korianderrel vagy bármilyen szívednek kedves körítéssel.