Low-carb csípős mexikói csirkehúsleves tortilla nélkül

mexikói konyha,leves,csípős,low carb Forrás: Getty Images
Csípős, szívet-lelket felmelegítő leves rendkívül egészséges kiadásban, ráadásul akár 20 perc alatt kész! Lássuk a receptet:

Ez a csodás alapanyagokból készülő tortillamentes leves tele van friss zöldségekkel és egy tál belőle 200 KCal alatt is kielégíti az étvágyadat. C-vitaminban és fehérjében gazdag, tele jófajta mexikói ízekkel. Tortilla is járhatna hozzá, de minek? Íme a recept:

Tortillamentes mexikói csirkeleves

Tipp: ha kevésbé csípősre szeretnéd, távolítsd el a jalapeño magjait, mielőtt feldarabolnád.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 ek ghí (tiszított vaj)
  • 1 nagy fehér hagyma felkockázva
  • 6 gerezd fokhagyma meghámozva, összepréselve
  • 2 friss jalapeño paprika felkockázva (és előtte kimagozva, ha nem szeretnéd csípősre, lásd fent). Például innen rendelhető frissen, de használhatsz konzervet is.
  • 4 l csirkealaplé
  • 800 g sült paradicsom felkockázva
  • 450 g csirkemell megsütve, felkockázva
  • 20 g friss koriander felaprítva
  • 2 lime leve
  • Avokádószeletek, lime-szeletek, további koriander a tálaláshoz

Elkészítés:

  1. Melegítsd fel a ghít egy tűzálló tálban vagy egy fazékban, közepes lángon. Pirítsd benne üvegesre a hagymát, 4-6 percig.
  2. Add hozzá a fokhagymát és a jalapeñót. Főzd 1-2 percig, amíg illatozni nem kezd.
  3. Öntsd bele a csirkealaplét és a paradicsomot, 3-5 percig főzd, amíg bugyogni nem kezd.
  4. A sült csirkét, a koriandert és a lime levét is keverd bele. Tálald a levest avokádóval, lime-szeletekkel, korianderrel vagy bármilyen szívednek kedves körítéssel.