ÁFONYÁS-KÓKUSZOS POPSICLE - mentes nyári édesség Stahl Judittól

Borítókép: ÁFONYÁS-KÓKUSZOS POPSICLE - mentes nyári édesség Stahl Judittól Forrás: Körmendi Imre
Próbáld ki, és aztán mást nem is akarsz majd enni!

Stahl Judit mentes édességei egzotikusak, mégis egyszerűek. Érdemes kipróbálni őket. Már csak az a kérdés, hogy melyik legyen az első, amelyiket elkészíted! Mai ajánlatunk:

ÁFONYÁS-KÓKUSZOS POPSICLE

Kevés gyerekkel találkoztam eddig, akit győzködni kellett volna, hogy ugyan már, legyen drága, és egyen egy jégnyalókát. Ha pedig a kereskedelemben bevált technika az árukapcsolás, miért n lehetne élni vele gyümölcsfóbiás gyerkőcöknél? Mert lehet, hogy más esetben hallani sem akar áfonyáról, meggyről, eperről, de ha jeges, nyalogatható formában érkezik elé, jó eséllyel zokszó nélkül belép vele egy párhuzamos valóságba. Az alábbi recept mintájára különböző jégnyalókák készíthetők: lehet változtatni a gyümölcsön, lehet azt fűszerezni; illetve kókusztej helyett működik rizstejszínnel, de mivel ennek lényegesen alacsonyabb a zsírtartalma, nem csupán be kell forralni, hanem valamilyen natúr magvajjal is dúsítani kell.

HOZZÁVALÓK (6 adaghoz):

  • 1 db 400 ml-es kókusztejkonzerv
  • 3,5 dkg natúr kókuszcsipsz
  • 10 dkg nádcukor
  • 20 dkg friss áfonya
  • 1 teáskanál friss citromlé
  1. A kókusztejet egy 24 cm átmérőjű, tapadásmentes serpenyőben mérsékelt lángon forrald be 2,5 dl-re kb. 15 perc alatt. Közben többször keverd meg kézi habverővel.
  2. A kókuszcsipszet őröld finomra kávédarálóban.
  3. A beforralt kókusztejben kézi habverővel vegyítsd el a nádcukrot és az őrölt kókuszt. Addig keverd, amíg a cukor felolvad, majd tedd félre kihűlni.
  4. Az áfonyát és a citromlevet pürésítsd össze botmixerrel, aztán adj hozzá 1 dl kókuszos keveréket, és ezzel turmixold teljesen simára. Sűrű, kicsit habos állaga lesz.
  5. Az áfonyás rész felét oszd szét 6 db 75 ml-es jégkrémforma aljában, mindegyikre tölts rá a kókuszos részből, és lezárásként kanalazd szét rajtuk a maradék áfonyás
    részt.
  6. A jégkrémformákba illeszd bele a pálcikás fedeleket, és az édességet 1 éjszaka alatt fagyaszd meg a mélyhűtőben.

Még több glutén- laktóz és húsmentes recept az Éva Mentes Receptjei digitális kiadványában.

Egy magazin tele receptekkel – gluténmentestől a vegánig – és tartalmas gondolatokkal azoknak, akik tudatosan étkeznek, de azoknak is, akik számára a "mentesség" már életforma.

Éva Mentes magazin (digitális verzió)

Éva Mentes magazin (digitális verzió)

 

 

 

745 Ft

995 Ft