GÖRÖG MUSTOS LEPÉNY - mentes őszi édesség Stahl Judittól

Borítókép: GÖRÖG MUSTOS LEPÉNY - mentes őszi édesség Stahl Judittól Forrás: Körmendi Imre
Próbáld ki, és aztán mást nem is akarsz majd enni!

Stahl Judit mentes édességei egzotikusak, mégis egyszerűek. Érdemes kipróbálni őket. Már csak az a kérdés, hogy melyik legyen az első, amelyiket elkészíted! Mai ajánlatunk:

GÖRÖG MUSTOS LEPÉNY

Senki ne keresse Görögországban ezt az édességet, mert egyáltalán nem autentikus. Eredetiségét tekintve annyi az igazság, hogy Görögországban tényleg létezik egy bizonyos mustos puding, a moustalevria. Az ókori görögök pedig szintén használták a mustot édesítésre, csak előtte sziruposan sűrűre beforralták. Viszont én a görögök mustpudingjától szárnyakat kaptam, főleg miután egyre több időt kezdtünk tölteni a Balatonnál, és egyre könnyebben jutottam hozzá musthoz. Kitaláltam ezt a süteményt, amelynek azóta sok ismerősünk elkérte a receptjét, és a tények ellenére görög mustos lepényként emlegetik.

HOZZÁVALÓK (8 adaghoz):

A tésztához:

  • 10 dkg rizs
  • 9 dkg cirokliszt
  • 3 dkg étkezési keményítő
  • 3 dkg nádcukor
  • 1⁄2 teáskanál só
  • 12 dkg hideg vaj + 1 tojás

A krémhez:

  • 6 tojás
  • 4 tojássárgája
  • 30 dkg nádcukor
  • 1 vaníliarúd
  • 4 dl habtejszín
  • 4 dl must

A forma kikenéséhez:

  • kevés vaj

A tálaláshoz:

  • porcukor és friss szőlő

Még több glutén- laktóz és húsmentes recept az Éva Mentes Receptjei digitális kiadványában.

Egy magazin tele receptekkel – gluténmentestől a vegánig – és tartalmas gondolatokkal azoknak, akik tudatosan étkeznek, de azoknak is, akik számára a "mentesség" már életforma.

Éva Mentes magazin (digitális verzió)

Éva Mentes magazin (digitális verzió)

 

 

 

745 Ft

995 Ft