TÖKÉLETES MÁLNAKRÉM - mentes nyári édesség Stahl Judittól
Forrás: Körmendi Imre
Próbáld ki, és aztán mást nem is akarsz majd enni!
Stahl Judit mentes édességei egzotikusak, mégis egyszerűek. Érdemes kipróbálni őket. Már csak az a kérdés, hogy melyik legyen az első, amelyiket elkészíted! Mai ajánlatunk:
TÖKÉLETES MÁLNAKRÉM
HOZZÁVALÓK (6 adaghoz):
A krémhez:
- 15 dkg kesudió
- 7,5 dkg nádcukor
- 10 dkg kókuszolaj
- 1 biocitrom reszelt héja
- 25 dkg mélyhűtött málna, fagyosan
A csokikosarakhoz:
- 20 dkg étcsokoládé
A díszítéshez:
- 5 dkg kókuszos szezámszelet és friss mentalevél
- A kesudiót áztasd vízbe 1 éjszakára.
- Másnap haladj tovább. A nádcukrot szórd egy tálkába, önts rá 4 evőkanál forró vizet a vízforralóból, és oldd fel benne.
- A kókuszolajat és a citrom reszelt héját keverd egy kis edényben kézi habverővel kb. 3 percig mérsékelt tűzön, hogy megérezd a kókusz és a citrom illatát.
- A kesudiót szűrd le, és szórd késes robotgépbe. Öntsd rá a meleg kókuszolajos keveréket – sisteregni fog, ez rendben van. Ezután add hozzá a hideg málnát – megint sistergés lesz, semmi gond. Tedd hozzá a cukros vizet – elmarad a sistergés. Az egészet 3-4 perc alatt dolgozd alaposan össze a gépben krémes állagúra.
- A csokikosarakhoz a csokoládét olvaszd meg apróra törve gőz fölött. Egy ecsettel vékonyan kenj ki az olvadt csokoládéval 6 db papír muffinkapszlit, majd 5 percre tedd hűtőbe. Még kétszer ismételd meg a kikenést és a hűtős dermesztést, aztán óvatosan húzd le a muffinpapírt a csokikosarakról.
- A málnakrémet oszd el a csokikosarakban. A kókuszos szeletet mozsárban törd apróra, hintsd rá a krémre, ahogyan a friss mentát is. Tálalásig tartsd a hűtőben.
Még több glutén- laktóz és húsmentes recept az Éva Mentes Receptjei digitális kiadványában.
Egy magazin tele receptekkel – gluténmentestől a vegánig – és tartalmas gondolatokkal azoknak, akik tudatosan étkeznek, de azoknak is, akik számára a "mentesség" már életforma.