Bombajó mentes csokoládépuding Stahl Judittól

Borítókép: Bombajó mentes csokoládépuding Stahl Judittól Forrás: Körmendi Imre
Mintha nem is mentes lenne...

Nálatok mit kell száműzni a desszertek hozzávalói közül? A lisztet? A tejet, a tejszínt, a túrót? Vagy épp a tojást? Stahl Judit Mentes édességek könyvéből válogattunk néhány csodás finomságot, egyik-másik a karácsonyi menüben is sikert arathat. Mai ajánlatunk:

BOMBAJÓ CSOKOLÁDÉPUDING

gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, vegán, sütés nélküli

Izmosan csokis, pár perces manna. Örömtelien kevés hozzáadott cukorral készül, hála érte a datolyának. Viszont mégsem érződik benne a datolya íze, mert annyira csokis, hogy a datolya szinte szóhoz sem jut. Kókusszal tálalva izgalmas desszert, de nélküle is kísértésbe hozó, kanalas lélekgyógyszer.

  • 15 dkg magozott aszalt datolya
  • 8 dkg gluténmentes vegán étcsokoládékrém
  • 2 evőkanál nádcukor
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • ¼ teáskanál őrölt fahéj
  • 1 db 400 ml-es kókusztejkonzerv
  • az összeállításhoz kevés natúr kókuszchips
  1. A datolyát darabkákra vágjuk, majd a csokoládékrémmel, a nádcukorral, a kakaóval, a fahéjjal és ½ dl kókusztejjel együtt összepürésítjük egy késes robotgépben. Hozzáadjuk a többi kókusztejet, és ezzel együtt simára turmixoljuk.
  2. Az egészet átöntjük egy kis edénybe, és mérsékelt tűzön kevergetve felmelegítjük, hogy a kókusztej zsiradéka teljesen felolvadjon. Ha kész, levesszük a tűzről, és megvárjuk, amíg kihűl.
  3. A csokis keveréket szétosztjuk 4 db üvegtálkában, és megszórjuk natúr kókuszchipsszel. Tálalásig a hűtőben tartjuk.

4 adag lesz belőle.

Még több glutén- laktóz és húsmentes recept az Éva Mentes Receptjei digitális kiadványában.

Egy magazin tele receptekkel – gluténmentestől a vegánig – és tartalmas gondolatokkal azoknak, akik tudatosan étkeznek, de azoknak is, akik számára a "mentesség" már életforma.

Éva Mentes magazin (digitális verzió)

Éva Mentes magazin (digitális verzió)

 

 

 

745 Ft

995 Ft