Lisztmentes édesburgonya gofri

5 egyszerű vegetáriánus összetevőből áll, alig néhány kalóriát tartalmaz, és az egyik legjobb reggeli, vacsora, vagy épp ebéd, amit pillanatok alatt az asztalra varázsolhatsz.
Ki tudna ellenállni ennek az aranybarnára pirult ropogós, édeskés gofrinak, amit szendviccsé alakítva gazdagíthatsz káposztával, spenóttal, tojással, sajttal vagy a húsevők akár egy jó adag pirított baconszelettel.
Édesburgonya gofri

Forrás: fitmittenkitchen.com
Lisztmentes édesburgonya gofri
Amire szükséged lesz
- 2 nagy tojás
- 1 közepes nyers édesburgonya (reszelve)
- 1/4 tk. kömény
- 1 csipet pirospaprika
- 1 csipet fokhagymasó
- 1-2 tk. olaj
- 1 csészényi kelkáposzta (apróra vágva)
- 1/2 közepes avokádó (szeletelve)
- só és bors
Elkészítése
- Melegítsd fel a gofrisütőt.
- Egy tálban keverd össze az édesburgonyát, egy tojást, egy ek. olajat és az ízesítőket, majd dolgozd jól össze a keveréket.
- Ha a sütő már kellőképpen meleg, önts bele egy adag tésztát, és 4-5 perc alatt süsd aranybarnára.
- Amíg sül, egy serpenyőben egy kevés olajon, 3-4 perc alatt futtasd meg a felaprított káposztát, majd vedd ki az edényből és a visszamaradt olajon süss tükörtojást.
- Amint az édesburgonya gofri elkészült, állítsd össze a „szendvicset”: fektess a tányérra egy szelet gofrit, tedd rá a tojást, néhány szelet avokádót, sózd, borsozd, majd adj hozzá egy marék káposztát, végül zárd le egy újabb réteg gofrival.
Forrás: fitmittenkitchen