Sajt és gyümölcs a melegszendvicsen? Igen!

Borítókép: Sajt és gyümölcs a melegszendvicsen? Igen! Forrás: Charles Deluvio/Unsplash
A sajtos melegszendvicsnél csak egy jobb dolog van: a sajtos plusz feltétes. Mi most egy ínycsiklandó almás-áfonyás receptet mutatunk neked, amihez egy jó pohár bort is ajánlunk.

Sokan idegenkednek attól, hogy a húst vagy sajtot valamilyen gyümölccsel kombináljanak, pedig, ha kellőképpen savas gyümölcsöt választunk a sós és/vagy kesernyés ételekhez, akkor hihetetlenül kerek és harmonikus összhatást érhetünk el. Gondolj csak a rántott camebertre és az elmaradhatatlan áfonyaszószra. Ha szereted ezt a kombinációt, akkor ezt a szendvicset is biztosan imádni fogod!

Almás-áfonyás melegszendvics brie sajttal

Hozzávalók

  • 4 szelet kenyér
  • 2 ek. vaj
  • 1/3 csészényi Sauvignon Blanc (elhagyható)
  • 225 g brie sajt (vékonyra szeletelve)
  • 1 közepes alma (vékonyra szeletelve)
  • 1/2 csészényi vörösáfonya-szósz vagy lekvár

Elkészítése

  1. Vajazd meg a kenyerek egyik oldalát, majd a másik oldalukat kend meg a borral.

  2. Melegíts fel egy serpenyőt, és tegyél bele két szelet kenyeret a vajas oldalukkal lefelé, majd mindegyik szeletre tegyél sajtot, egy pár szelet almát, és egy kevés áfonyát.

  3. Tegyél rájuk egy-egy szelet kenyeret, majd megint csak a vajas felükön süsd tovább őket fedő alatt, alacsony lángon.

  4. Amikor a sajt olvadni kezd, vedd le róla a fedőt, és egy spatulával ellenőrizd, hogy kellőképpen megpirultak-e a szendvicsek.

  5. Ha mindkét oldaluk aranybarna, vedd ki őket a serpenyőből és kínáld őket egy pohár borral.

Sonkás-sajtos francia toast roll-up recept