Krumplis-pestós hosszúmetélt

Borítókép: Krumplis-pestós hosszúmetélt
Igazi olasz tésztarecept: gyors, egészséges és finom. A pestó is lehet házi készítésű!

Előkészítési idő: 5 perc
Elkészítési idő: 15 perc

Hozzávalók (6 személyre):
•fél kiló hosszúmetélt vagy más hosszú szálú tészta
• 1 nagy szem krumpli
• 10 deka zsenge zöldbab (zöld héjú)
• 2 üveg (egyenként kábé 20dekás) genovai pesto
• 5 deka durvára reszelt parmezán
• apró bazsalikomlevelek a tálaláshoz

1. A tésztát tedd forrásban lévő, sós vízbe és az előírás szerint főzd meg, ám az utolsó 5 percben add hozzá ameghámozott és fél centi vastag karikákra vágott krumplit, valamint amegtisztított, hosszában felszeletelt zöldbabot is. A főzőléből tegyél félre egycsészényit, a többit öntsd le, a tésztát és a zöldségeket szűrőben alaposan csöpögtesd le. Tedd vissza az egészet a lábosba, fedd le, hogy meleg maradjon.

2. A pestót a maradék főzőfolyadékkal együtt melegítsd fel, majd keverd hozzá a zöldségeket a tésztával együtt.

3. Reszelt parmezánnal szórd meg, bazsalikomlevelekkel díszítsd.

Tipp: A genovai pestót te is elkészítheted bazsalikomból, fokhagymából, parmezán sajtból, fenyőmagból, olívaolajból, sóból és borsból. Vagy gondolj egy merészet és próbáld ki házi spenótos pestónkat! A receptet itt találod.

Szöveg:Simándi Júlia,Fotó: Acpsydication.com