Ne rendeld, főzd meg: kínai szezámmagos csirke
Forrás: Josh Lowensohn-Sesame chicken-flickr
Ropogós csirkedarabok, pikáns mézes szezámmártásban. Ismerős igaz? Akkor eláruljuk, hogy ez a változat jobb, mint amit a gyorskajáldákban kapsz.
Ha hozzám hasonlóan te is odáig vagy az ázsiai kajákért, ezt a szezámmagos csirkereceptet ki kell próbálnod! Kábé hamarabb megvan, mintha elbattyogsz egy kínaiba, vagy berendelnéd valahonnan. Meghát főzni amúgy is jó móka, nem igaz?
Kínai szezámmagos csirke
Hozzávalók
- 700 dkg csirkemellfilé (bőr nélkül, 2,5 cm-s darabokra vágva)
- 2 tojás (felverve)
- 1/2 csészényi liszt
- 1/2 csészényi kukoricakeményítő
- olaj sütéshez
- só
- bors
A szószhoz
- 1 tk. növényi olaj
- 1 tk. friss fokhagyma (darálva)
- 1/4 csészényi méz
- 1/3 csészényi szójaszósz
- 1/2 csészényi ketchup
- 3 ek. barna cukor
- 2 ek. rizsecet
- 1 ek. szezámolaj
- 2 tk. kukoricakeményítő
- 2 ek. szezámmag
- 2 ek. újhagyma (szeletelve)
Elkészítése
- Tedd egy tálba a tojásokat, sózd, borsozd, és keverd össze.
- Egy másik tálba kerüljön a liszt és a kukoricakeményítő, majd egyenként forgasd bele a csirkedarabokat, ezután mehetnek a tojásba, majd újra a lisztes keverékbe.
- Hevíts olajat egy serpenyőben kb. 175 fokra, és kisebb adagokban (7-8 darab) 5 perc alatt süsd aranybarnára benne a csirkedarabokat, majd csepegtesd le őket egy papírtörlőn.
- Keverd össze egy tálban a mézet, a szójaszószt, a ketchupot, a barnacukrot, a rizsecetet, a szezámolajat és két teáskanál kukoricakeményítőt.
- Hevíts újra egy kevés olajat egy serpenyőben közepes hőfokon, futtasd meg rajta a fokhagymát fél perc alatt, add hozzá a mézes keveréket és forrald addig, míg be nem sűrűsödik.
- Forgasd át benne a csirkedarabokat, majd szórd meg a szezámmaggal és az újhagymával, majd tálalhatod is.
Forrás: dinneratthezoo.com