Időtakarékos kétszer sült töltött burgonyacsónak ebédre, vacsorára
Forrás: spoonforkbacon.com
Hogy miért kétszersült? Mert az első sütést már napokkal azelőtt, majd a másodikat közvetlenül fogyasztás előtt abszolválhatod.
Ha esetleg mégsi csak reggelire fogyasztanád ezt a töltött burgonyát, nyilván célszerű előre gondolkodni és aznap már csak pár percre bedobni a sütőbe, de, ha reggelire amúgy sem szívesen ennél krumplit – ahogy én sem -, így inkább ebédre vagy vacsorára fogyasztanád, akkor egyszerre is megsütheted két fázisban. Ahogy neked kényelmes. Sok más mellett ez is szuper ebben a receptben.
Kétszer sült burgonyacsónak
Forrás: spoonforkbacon.com
Hozzávalók
- 2 közepes rózsaburgonya
- 2 ek. vaj
- 3 ek. tejszín
- 4 szelet bacon
- 4 nagy tojás
- ½ csészényi cheddar-, vagy valamilyen választott aromás sajt (lereszelve)
- metélőhagyma (felaprítva)
- só
- bors
Elkészítése
- Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. Sikáld meg alaposan burgonyákat, majd tedd őket a sütőbe, és süsd 40-45 percen keresztül. Ha elkészültek vedd ki őket és hagyd, hogy lehűljenek.
- Ezután vágd fel őket hosszában, és mindegyikbe válj üreget, a burgonya húsát pedig tedd át egy tálba, majd add hozzá a vajat, a tejszínt, sózd, borsozd és alaposan keverd össze.
- A keveréket kanalazd vissza a burgonyacsónakokba, és szórd meg őket reszelt sajttal.
- Fektess rájuk egy-egy szelet bacont, és üss rájuk egy-egy tojást, majd vedd lejjebb a sütő hőfokát 180-190 fokra, és tedd vissza a burgonyákat a sütőbe.
- Ha a tojásfehérjék kifehéredtek, vedd ki a burgonyákat a sütőből, tálalásnál szórj rájuk még egy kis sajtot, és friss metélőhagymát.
Forrás: spoonforkbacon.com