Időtakarékos kétszer sült töltött burgonyacsónak ebédre, vacsorára

recept,töltött burgonya,reggeli,ebéd,vacsora Forrás: spoonforkbacon.com
Hogy miért kétszersült? Mert az első sütést már napokkal azelőtt, majd a másodikat közvetlenül fogyasztás előtt abszolválhatod.

Ha esetleg mégsi csak reggelire fogyasztanád ezt a töltött burgonyát, nyilván célszerű előre gondolkodni és aznap már csak pár percre bedobni a sütőbe, de, ha reggelire amúgy sem szívesen ennél krumplit – ahogy én sem -, így inkább ebédre vagy vacsorára fogyasztanád, akkor egyszerre is megsütheted két fázisban. Ahogy neked kényelmes. Sok más mellett ez is szuper ebben a receptben.

Kétszer sült burgonyacsónak

recept,töltött burgonya,tojás,bacon
Forrás: spoonforkbacon.com
Kétszersült töltött burgonya

Hozzávalók

  • 2 közepes rózsaburgonya
  • 2 ek. vaj
  • 3 ek. tejszín
  • 4 szelet bacon
  • 4 nagy tojás
  • ½ csészényi cheddar-, vagy valamilyen választott aromás sajt (lereszelve)
  • metélőhagyma (felaprítva)
  • bors

Elkészítése

  1. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. Sikáld meg alaposan burgonyákat, majd tedd őket a sütőbe, és süsd 40-45 percen keresztül. Ha elkészültek vedd ki őket és hagyd, hogy lehűljenek.

  2. Ezután vágd fel őket hosszában, és mindegyikbe válj üreget, a burgonya húsát pedig tedd át egy tálba, majd add hozzá a vajat, a tejszínt, sózd, borsozd és alaposan keverd össze.

  3. A keveréket kanalazd vissza a burgonyacsónakokba, és szórd meg őket reszelt sajttal.

  4. Fektess rájuk egy-egy szelet bacont, és üss rájuk egy-egy tojást, majd vedd lejjebb a sütő hőfokát 180-190 fokra, és tedd vissza a burgonyákat a sütőbe.

  5. Ha a tojásfehérjék kifehéredtek, vedd ki a burgonyákat a sütőből, tálalásnál szórj rájuk még egy kis sajtot, és friss metélőhagymát.

Forrás: spoonforkbacon.com

Van itt még néhány könnyen elkészíthető ebéd és vacsora