Kávés-csokicsipszes keksz, amitől rendesen felébredsz
Forrás: purewow
Csokoládé és kávé porhanyós kekszbe zárva, de úgy is mondhatnánk cukor és koffein, ami ad egy kis lendületet kora reggel vagy akár ebéd után.
Ebben az édességben egyesül a hagyományos amerikai csokis keksz és a délutáni fekete– ami persze nem azt jelenti, hogy ne ihatnál mellé egy jó kis tejes vagy jeges kávét. Ezt igazából már rád bízzuk, a receptet pedig mutatjuk!
Kávés-csokicsipszes keksz
Forrás: pinterest
Hozzávalók (12 adagra)
- 115 g sótlan vaj
- 2 tk. instant kávépor
- 100 g kristálycukor
- 105 g nádcukor
- 1 nagy tojás
- 2 tk. vanília kivonat
- 120 g univerzális liszt
- ½ tk. szódabikarbóna
- 225 g étcsokoládé (durvára aprítva)
Elkészítése
- Melegítsd elő a sütőt 175 fokra. Egy lábasban olvaszd fel a vajat, majd keverd hozzá az instant kávét és hagyd hűlni.
- Öntsd át egy keverőtálba, majd add hozzá a kétféle cukrot és keverd össze.
- Üsd bele a tojást, öntsd hozzá a vanília kivonatot és keverd el.
- Add hozzá a lisztet és a szódabikarbónát, majd újra keverd át, amíg kellőképpen el nem vegyülnek benne a hozzávalók, végül jöhet a felaprított csokoládé és egy újabb keverés. Fedd le a tálad és hűtőszekrényben pihentesd a tésztát 25-30 percig.
- Bélelj ki egy tepsit sütőpapírral, majd készíts golyókat a tésztából és tedd őket a tepsibe. (Hagyj köztük jó pár centit, hogy legyen helyük elterülni.) Süsd ki őket 12-15 percen keresztül.