Kávés-csokicsipszes keksz, amitől rendesen felébredsz

eszpresszó,csokoládé,keksz,recept Forrás: purewow
Csokoládé és kávé porhanyós kekszbe zárva, de úgy is mondhatnánk cukor és koffein, ami ad egy kis lendületet kora reggel vagy akár ebéd után.

Ebben az édességben egyesül a hagyományos amerikai csokis keksz és a délutáni fekete– ami persze nem azt jelenti, hogy ne ihatnál mellé egy jó kis tejes vagy jeges kávét. Ezt igazából már rád bízzuk, a receptet pedig mutatjuk!

Kávés-csokicsipszes keksz

eszpresszó,csokoládé,keksz,recept,édesség
Forrás: pinterest
Kávés-csoki chipses keksz

Hozzávalók (12 adagra)

  • 115 g sótlan vaj
  • 2 tk. instant kávépor
  • 100 g kristálycukor
  • 105 g nádcukor
  • 1 nagy tojás
  • 2 tk. vanília kivonat
  • 120 g univerzális liszt
  • ½ tk. szódabikarbóna
  • 225 g étcsokoládé (durvára aprítva)

Elkészítése

  1. Melegítsd elő a sütőt 175 fokra. Egy lábasban olvaszd fel a vajat, majd keverd hozzá az instant kávét és hagyd hűlni.

  2. Öntsd át egy keverőtálba, majd add hozzá a kétféle cukrot és keverd össze.

  3. Üsd bele a tojást, öntsd hozzá a vanília kivonatot és keverd el.

  4. Add hozzá a lisztet és a szódabikarbónát, majd újra keverd át, amíg kellőképpen el nem vegyülnek benne a hozzávalók, végül jöhet a felaprított csokoládé és egy újabb keverés. Fedd le a tálad és hűtőszekrényben pihentesd a tésztát 25-30 percig.

  5. Bélelj ki egy tepsit sütőpapírral, majd készíts golyókat a tésztából és tedd őket a tepsibe. (Hagyj köztük jó pár centit, hogy legyen helyük elterülni.) Süsd ki őket 12-15 percen keresztül.

Forrás: purewow

Ha innál egy finom jeges kávét a kekszhez, kattints a galériánkra, ahol találsz három szuper receptet.