Karfiolos quinoasaláta

Borítókép: Karfiolos quinoasaláta
Ha húsmentes, tápláló vacsorát szeretnél, ugyanakkor nincs kedved hosszú időket tölteni a konyhában...

Előkészítési idő: 5 perc
Elkészítési idő: 15 perc


Hozzávalók (4 személyre):
– 15 deka quinoamag (bioboltokban kapható a kölesre hasonlító gabonaféle)
– 1 deci narancslé
– só, frissen őrölt fekete bors
– 26 deka karfiolrózsa (vagy brokkoli, ha azt jobban szeretitek)
– 10 deka friss vagy fagyasztott zöldborsó
– 10 deka zöldbab
– 2 ropogós
– 2 evőkanál olívaolaj
– 1 evőkanál fehérborecet
– 1 evőkanál dijoni mustár
– friss petrezselyem

1. Forralj fel 2 deci vizet, alaposan sózd és borsozd meg, szórd bele a magokat, öntsd hozzá a narancslevet, és forrald fel újra. Kis lángon főzögesd úgy 10 percig, ezalatt a folyadék nagy része elpárolog, a magok pedig megpuhulnak. Ha mégsem, akkor a tűzről levéve fedd le egy kis időre, mielőtt hagyod kihűlni.

2. Egy másik lábosban is forralj vizet, sózd meg kicsit, először a karfiolt dobd bele, majd 5 perc múlva a borsót és zöldbabot is Az újraforrástól számítva csak 2 percig főzd, aztán bőséges hideg vízben hűtsd le, hadd maradjon finom ropogós. Alaposan csöpögtesd le, mielőtt hozzáadnád a magokat, a kicsumázott, szeletekre vágott körtét, aztán locsold meg az ecet-olaj-mustár keverékkel. Végül bőségesen hintsd meg apróra vágott petrezselyemmel.