Karamelles popcornlabdák

Készítettél már karamelles popcornt otthon? Pálcikára tűzve? Itt az alkalom!
Elkészítési idő: 15 perc
Hozzávalók:
•25 deka pattogtatni való kukorica (nem sózott)
•25 deka porcukor
•12 deka méz
•20 deka margarin
1. Melegíts a tűzhelyen egy lábast, és szórd bele a kukoricát, hogy kipattogjon.
2. A porcukrot és a mézet melegítsd egy lábasban, amíg borostyánszínű karamell nem lesz belőle. Vedd le a tűzről és keverd hozzá a margarint.
3. Öntsd a karamellt a kukoricára és keverd el, hogy mindenhol befedje. Sütőpapírra halmozz kupacokat és szúrj a közepébe pálcikát vagy szívószálat. Hagyd 1 órát száradni fogyasztás előtt.
Szöveg és fotó: Studer-Tüske Veronika