Kalóriatakarékos egyben sült tepsis karfiol vajas szószban
Forrás: eatwell101.com
Eheted önmagában, és köretként is sült hús vagy hal mellé, sőt még főzelék feltétként is megállja a helyét!
Aranybarnára sült karfiol, vajpuha belsővel és krémes vajasmártással. Ki tudna ellenállni ennek a könnyű, vegetáriánus ételnek, amit egyaránt ajánlunk ebédre vagy vacsorára.
Forrás: eatwell101.com
Hozzávalók
- 1 karfiol
- friss kakukkfű
- 2 babérlevél
- 4 csészényi alaplé
- 70 g olvasztott vaj
- őrölt fekete bors
Elkészítése
- Melegítsd elő a sütőt 200 ° C-ra.
- Vágd ki a karfiol torzsáját, távolítsd el a leveleit és mosd meg.
- Tedd a karfiolt egy lábasba, öntsd rá az alaplevet, dobd bele a kakukkfüvet és a babérlevelet, majd főzd 10-12 percen keresztül.
- Tedd át a karfiolt egy tepsibe vagy jénaiba, kend meg az olvasztott vajjal, és szórd meg kakukkfűvel, borssal.
- Süsd a sütőben 10-15 percig (mérettől függően) míg aranybarna nem lesz.
- Vedd ki a sütőből, szórd meg újra friss kakukkfűvel, majd tálalásnál szeleteld fel.
Forás: eatwell101