Unod a leveseket, a grillezett zöldségeket, salátákat? Mutatunk 2 isteni, tartalmas főzeléket!

főzelék, édesburgonya, Forrás: Unsplash/Taylor Kiser
Próbálsz kevesebb húst, és sokkal több zöldséget enni - nem csak a veganuár miatt? A következő 2 receptet megéri kipróbálni! Ez a runnersworld.hu cikke.

Ideje elrugaszkodni attól, hogy a főzelékbe sok liszt kell, zsír és lehetőleg valami hús, pörkölt, fasírt.... A főzelék lehet másképp is tápláló, egészséges, ráadául egy nagy pluszpont jár nekik azzal, hogy könnyű előre megfőzni egy nagy adagot, így több napig is simán fogyaszthatók.

Gyermekkorom óta ki nem állhattam a főzelékeket, talán épp a rengeteg krumpli és pörköltszaft miatt, ám jó ideje rájöttem már, hogy az újhullámos variációkat bizony nagyon, de nagyon imádom. 2 kedvenc téli receptemet meg is osztom veletek!

#vegyélhazait: Feketekert bio homoktövis

#vegyélhazait: Feketekert bio homoktövis

100% frissen préselt natúr homoktövis lé a Balaton partjáról. Igazi superfood. Gazdaságos 2 literes bag in box kiszerelésben a  hosszantartó garantált minőségért. Tömény egészségbomba, tele vitaminokkal, ásványi anyagokkal, nyomelemekkel, zsírsavakkal, antioxidánsokkal.

A termék limitált számban elérhető webshopunkban!

5500 Ft

Édesburgonyás sárgaborsófőzelék

Rengeteg hüvelyest fogyasztok, az édesburgonya hatalmas kedvencem, így tavaly arra gondoltam, miért ne vegyítsem a kettőt. Szokatlanul hangzik, de nagyon eteti magát! Először sütőtökkel próbáltam ki, de édesburgonyával lett igazán finom!

Hozzávalók:

500 gramm száraz sárgaborsó

1 nagyobb édesburgonya

1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma

chilipaprika, római kömény, só, bors

kb 250 ml kókusztej

1.5 liter alaplé

füstölt lazac, koriander, petrezselyem - opcionális

Így készítsd el!

Pirítsd üvegesre egy kis kókuszzsíron a hagymát, majd dobd rá az apróra vágott fokhagymát, és amikor illatozik, mehet rá római kömény ízlés szerint. Én jól megszóróm, egy nagyon kicsit hagyom illatozni, pirulni, utána megy bele a felkockázott édesburgonya. Picit megpirítom, beleteszem az átmosott sárgaborsót, felöntöm alaplével, sózom, borsozom, és addig főzöm, míg nem puhul meg a borsó - ez van, hogy 50 percet is igényel. Ha kész van, egy merőkanálnyit leturmixolok belőle, kikeverem a kókusztejjel, visszaöntöm és rottyantok rajta egyet. Gyakran pirítok rá serpenyőben vékonyra csíkozott füstölt lazacszeletkéket, mert remekül kihozza az édes főzelék ízét. Általában friss korianderrel vagy petrezselyemmel tálalom. Mennyei!

főzelék, cékla,
Forrás: Unsplash/ Monika Grabkowska