Muffin, amitől húsvéti hangulatba kerülsz: megérkezett a bárány meg a nyuszi!
Húsvéti muffin
Elkészítési idő: 2 óra Sütési idő: kb. 25 perc Nehézségi fok: hát igen, a formázás miatt ez nem egy könnyű süti. De megéri!
Hozzávalók (12 darabhoz)
- 17,5 deka vaj
- 12,5 deka cukor
- 1 evőkanál vaníliás cukor
- 3 tojás
- 1 kezeletlen citrom leve és reszelt héja
- 22,5 deka liszt
- ½ teáskanál sütőpor
A díszítéshez
- 3 tojásfehérje
- 18 deka cukor
- 22,5 deka puha vaj
- kb. 20 deka fehér fondant (veheted készen, vagy akár el is készítheted)
- porcukor; fekete, rózsaszín, kék ételszínezék
1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. A cupcake vagy muffin sütőformák alját béleld ki papírkapszlikkal.
2. A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral verd habosra. Keverd hozzá a tojásokat, a citrom levét és reszelt héját. Add a keverékhez a lisztet és a sütőport. Keverd el és töltsd a tésztát a sütőforma mélyedéseibe.
3. Süsd a sütőben kábé 25 percig, amíg aranybarna nem lesz. Vedd ki a sütőből, vedd le a sütőlapról és hagyd kihűlni.
4. A krémhez gőzfürdő felett verd fel 3–5 perc alatt a tojást a cukorral. Addig dolgozz, amíg a cukor fel nem olvad. Vedd le a tűzről, és a kézi mixer habverőjével verd fel a legnagyobb fokozaton.
5. Amint a keverék kihűlt és a hab kis halmokat formáz, kanalanként, lassú fokozaton keverd hozzá a vajat. Kábé 4 percig verd tovább a habverővel.
6. Egy tiszta nejlonzacskó egyik sarkából vágj le egy picit, töltsd bele a kész krémet, majd tedd a zacskót a hűtőbe.
7. A fondant-t porcukorral megszórt felületen gyúrd át. Készíts 12 ovális golyót fejnek. Formálj rájuk két-két fület és rajzold be az orrot. A fekete ételfestékkel ragaszd a füleket a fejhez. A maradék fondant-ból formálj kis virágokat, és fesd rózsaszínre.
8. Nyomj a cupcake-ekre egy kis krémet, simítsd el és helyezd rá a fejet. Nyomj két pöttynyi krémet a szemek helyére, és kék ételfestékkel fesd meg a pupillákat.
9. A maradék krémet kis csomókban nyomd a sütikre, ez lesz a bárány gyapja. Tálalásig hűtsd le.