Így tálald fel a homárt. És így edd – mutatjuk!
Nem könnyű hozzáférni a homár édes húsához, ha magunk készítjük az egyik legfinomabb rákfajtát. Vásárolhatjuk előfőzött állapotban, ez kíméletesebb a mi idegeinknek is, mivel a másik lehetőség, hogy élő homárt veszünk, és magunk szenderítjük jobblétre az állatot (elkábíthatjuk fagyasztással, majd fejbevághatjuk egy nagy késsel, vagy dobhatjuk egyből a lobogó forró vízbe az élő állatot ahogy a Julie & Julia - Két nő, egy recept filmben is láthattuk :-). A vörös páncélzat és az ollók feltörése is többféleképpen történhet: ha nem fontos, hogy szépen tálaljuk a készre főtt rákot, akkor a problémásabb részeket kalapáccsal is szétverhetjük. Mindenesetre a homár darabolásához szükségünk lesz éles késre és egy diótörőhöz hasonló homártörőre. A homár evéshez pedig jól jön a speciális homárhoz való kis villa. Ha sikerült kifejtenünk a rákhúst, nem kell külnleges recept, csupán citromlével megcsepegtetve vagy mártogatóssal fogyasszuk.
Ha étteremben ennénk, csakis olyan helyen együnk homár (vagy langusztát) ahol élő állatból, helyben és azonnal készítik.
Íme egy videó a homár feltálalásáról, hogy a legfinomabb falatok utolsó morzsája se menjen veszendőbe:
Bár sokan azt hiszik, a homár és a languszta nem ugyanaz az állat, viszont elkészítésük szinte teljesen azonos.