Hamburger házilag! Semmit sem kell készen venned

Borítókép: Hamburger házilag! Semmit sem kell készen venned
Zsemle és húspogácsa saját kezűleg! A tíz ujjukat megnyalják majd a kölykök.

Hamburgerzsemle
Elkészítési idő: ,5 óra

Sütési idő: 5 perc

Hozzá
valók (8 hamburgerhez):
•<
30 deka liszt
•<2 gramm élesztő
•<5 deka vaj
•< teáskanál só
•< evőkanál cukor
•< deci tej
•<fél deci víz
•<2 tojássárgája
•<szezámmag

. A tejet langyosítsd meg, add hozzá a cukrot és futtasd fel benne az élesztőt.

2. Morzsold el a vajat a liszttel, keverd hozzá a sót, vizet, tojássárgáját és a felfuttatott élesztőt. Gyúrj belőle lágy, könnyen kezelhető tésztát. Meleg helyen keleszd a duplájára (<óra).

3. Ha megkelt a tészta, oszd 8 részre és formálj belőlük zsemléket. Takard le és keleszd még 30 percet. Kend meg a tetejüket tojássárgájával, szórd meg szezámmaggal és 80<fokra előmelegített sütőben süsd 5 perc alatt készre.

4.<Rácson hagyd kihűlni.

Húspogácsa
Elkészítési idő: 25 perc

Hozzávalók
(8 hamburgerhez):

•<60 deka darált marhahús
•<<répa
•< kisebb szár angolzeller
•<<evőkanál Worchester szósz
•<<kisebb vöröshagyma
•<<gerezd fokhagyma
•<só •<bors

. A répát, zellert, vöröshagymát és fokhagymát daráld apróra és keverd a húshoz. Ízesítsd Worchester szósszal, sóval és borssal.

2. Formálj 8 húsgombócot és lapítsd le. Olajjal kikent serpenyőben vagy grillen süsd mindkét oldalát készre.

3. Kínáld a hamburgerhúst a zsemlékben salátával, paradicsommal, majonézzel és ketchuppal.

Szöveg és fotó:<Studer-Tüske Veronika.<


Az Éva Konyha 204-es kiadása már az újságárusoknál!

<